Fotball

Ny Kompany-skade skår i City-gleden: - Ingen skjønner hvorfor det skjer

SKADET: Manchester City-kaptein Vincent Kompany blir byttet ut igjen like etter at han ble byttet inn.

City valset over Sunderland, men nok en gang måtte kapteinen ut med skade.

Manchester City tok sesongens ellevte seier da Sunderland ble slått 4-1 på Boxing Day. Vincent Kompany gledet fansen da han ble byttet innpå, men en ny skade på kapteinen stilnet stadion under ti minutter senere.

Etter det forsmedelige 1-2-tapet borte for Arsenal forrige runde sørget tre mål på ti minutter for at Manchester City fikk best mulig start hjemme mot Sunderland lørdag.

— Jeg synes ikke at resultatet reflekterer den reelle nivåforskjellen mellom lagene. Jeg er meget godt fornøyd med prestasjonen. Vi spilte angrepsfotball, og de individuelle prestasjonene var gode. Det eneste skåret i gleden var Vincent Kompanys skade, sa City-manager Manuel Pellegrini til BBC etter kampen.

DAGENS HELT: Kevin de Bruyne var involvert i det meste for City. Her får han en fortjent klem av David Silva.

Nå venter Leicester i neste kamp, et Leicester-lag som røk på sitt andre nederlag for sesongen mot Liverpool andre juledag.— Ingen vinner serien i desember. I andre halvdel av sesongen spiller vi mot lagene rundt oss. Da er det viktig å fortsette å spille som vi gjorde i dag, sier han.

Les også

Bentekes første ligamål siden oktober stoppet Leicesters seiersrekke

Først ut for de lyseblå var Raheem Sterling. Kevin De Bruyne fant den tidligere Liverpool-spilleren med et innlegg fra høyre. På bakre stolpe fikk Sterling stå alene og heade inn ledermålet.

Fem minutter senere viste Yaya Toure fram skuddfoten. På sedvanlig vis dro 32-åringen av en motstander, før han avsluttet hardt i nedre hjørne i Sunderland-målet.

22 minutter inn i kampen noterte De Bruyne seg for sin andre assist for dagen. Belgieren slo et frispark inn foran mål. Wilfried Bony løp seg fri, og sørget for å heade hjemmelaget opp i 3-0. De Bruyne kronet kampen med scoring da han kom alene med keeper Vito Mannone etter 53 minutter. På stillingen 4-0 sørget Fabio Borini for et lite håp hos gjestene. Alene på bakre stolpe avsluttet spissen først rett på keeper Joe Hart, men returen satte han trygt i mål.

Les også

Presset øker på van Gaal: - Klubben trenger ikke å sparke meg. Av og til går jeg av selv

Halvtimen før slutt fikk Manchester City-fansen et gjensyn med kaptein Vincent Kompany. Midtstopperen har slitt med en skade, men til massiv applaus erstattet han Nicolás Otamendi lørdag.

Bony kunne lagt på til 5-1, men målscoreren smalt en straffe langt over mål. Det var ikke over med det i Manchester.

Under ti minutter etter han ble byttet inn ble det stille på stadion i det Kompany måtte kaste inn håndkleet, bare dager før angrepssterke Leicester venter.

— Det er en skade i leggen. Ingen skjønte helt hva som skjedde, det var ingen problemer under oppvarming eller i løpet av treningsuken. Det viktigste nå er å skjønne hvorfor det skjer, sa Pellegrini.

Det ble ikke flere mål for Sunderland, som etter lørdagens tap ligger nest sist på tabellen. (©NTB)

Premier League

SVUTMP
1Chelsea86111631319
2Liverpool85302261618
3Manchester City85211631317
4Brighton & Hove Albion843185315
5Tottenham Hotspur8503912-315
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Premier League
  3. Manchester City
  4. Sunderland AFC