Fotball

Liverpool reddet av straffespark på hjemmebane

James Milner ble matchvinner mot Swansea.

AVGJORDE: James Milner satte inn Liverpools scoring på straffespark i andre omgang.

Straffemål av James Milner sørget for 1-0-seier til Liverpool over Swansea søndag. Jordan Henderson og Daniel Sturridge fikk begge minutter for rødtrøyene etter skadefravær.

Jürgen Klopp har ført Liverpool til seire over lag som Manchester City, Chelsea og Bordeaux siden han overtok som manager i oktober. I tyskerens sjette seriekamp i førersetet kom kampens første farlige øyeblikk seks minutter inn i oppgjøret. Da skled gjestenes Kyle Bartley ballen i egen stolpe da han skulle stoppe et angrep fra Jordon Ibe.

Liverpool presset Swansea gjennom deler av omgangen, men et kompakt Swansea-lag gjorde jobben, og det sto 0-0 til pause.

Gjestene i hvitt fortsatte å ligge lavt i annen omgang, og det skulle en straffe til for at Liverpool klarte å ta ledelsen hjemme på Anfield.

Da traff et skuddforsøk fra Ibe armen til gjestenes Neil Taylor. James Milner gikk fram, og i det 62. minutt sendte den tidligere Manchester City-spilleren hjemmelaget i ledelsen med en straffe høyt i mål.

Les også

  1. Frustrert Costa kastet innbyttervest mot Mourinho

  2. Frisparkperle holdt ikke for West Ham

  3. Deila går ut mot egen spiller: - Respektløst

Det kom flere gode nyheter for Liverpool-fansen to minutter etter målet. Kaptein Jordan Henderson erstattet Roberto Firmino. Midtbanespilleren har vært ute med skade siden august.

Ni minutter senere var det tid for nok et bytte hos rødtrøyene. Skadeforfulgte Daniel Sturridge erstattet Christian Benteke. Det var Sturridges fjerde kamp for sesongen. Sist han spilte i ligaen var mot Everton 4. oktober.

Swansea jaktet utligningen, men det endte til slutt 1-0 i Liverpool.

Det var Klopps andre ligaseier, og de røde fra Merseyside tar steget opp til sjetteplass i serien.

Swansea er nummer 15 etter 14 runder.

(©NTB)

Premier League

SVUTMP
1Chelsea139313152630
2Manchester City139222772029
3Liverpool1384139112828
4West Ham United137242416823
5Arsenal137241517-223
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Premier League
  3. Liverpool FC
  4. Swansea City AFC