Fotball

Reservepreget Jerv tapte - kvalik mot Mjøndalen neste

Jerv tapte den betydningsløse kampen mot Strømmen med et reservepreget lag. Nå venter kvalik mot Mjøndalen til lørdag.

Jerv-trener Arne Sandstø tapte mot Strømmen. Her fra sist hjemmekamp mot Kristiansund. NTB Scanpix

 • Herman Folvik

Strømmen-Jerv 2-1 (1-0): Tredjeplasserte Jerv spiller hjemmekamp mot Mjøndalen på sjetteplass lørdag klokka 13.00. Det er første steg i kvaliken mot eliteserien. Deretter venter vinneren av Sandnes Ulf og cupfinalist Kongsvinger. Seierslaget i den kampen møter det eliteserielaget som ender tredje sist over to kamper.

Mjøndalen spilte i elitserien i fjor etter at Start så vidt fikk kvalikplassen på de brunes bekostning. Senere i kvaliken slo Start nettopp Jerv over to kamper. Begge seriekampene mellom Jerv og Mjøndalen endte 1-1 denne sesongen.

Jerv-trener Arne Sandstø gjorde hele seks endringer fra Kristiasund-kampen sist helg. Faste spillere som Glenn Andersen, Alexander Lind, Tonny Brochmann, Andreas Hagen, Dejan Corovic og Kristoffer Tønnesen fikk hvile. Det ga rom for andre spillere, og blant annet fikk Sander Haugen sin debut fra start på venstrebacken.

— Vi kommer ikke helt i gang med spillet vårt i den første fasen før pause. VI kommer sakte, men sikkert inn i det og fikk spilt oss opp på deres banehalvdel uten å skape sjanser. Strømmen var hakket bedre i første omgang. I andre omgang spiller vi bra og har fem-seks gode scoringsmuligheter. Vi er helt klart det beste laget og det er bittert at vi ikke får med oss mer, sier Sandstø.

Les også

Expressen: Solskjær kan gjenforenes med Dempsey

Store problemer før pause

Strømmen, som ender som nummer sju to poeng bak Mjøndalen, var klart best før pause. Allerede etter 12 minutter gikk vertene opp i ledelsen ved Martin Trøen. Videre i omgangen hadde det grå laget fire-fem gode muligheter til å doble ledelsen.

Sett denne?

Les også

Sist gang vi hadde denne situasjonen i sørlandsfotballen var i 1957

Blant annet ved ett straffespark like før pause. Heldigvis for Jervs del reddet Øyvind Knutsen mesterlig forsøket fra Aleksander Melgalvis. 1-0 til Strømmen sto seg til hvilen.

Les også

Bryne rykket ned

Bedring etter pause, men ble straffet

Sandstø må ha gitt tydelig instrukser i pausen, for det var et mye bedre Jerv-lag som kom ut i andre omgang. Jerv skaffet seg bedre kontroll bakover og begyne å skape sjanser. Noe de ikke fikk til i de første 45 minuttene.

Utligningen kom ved Nils Petter Andersen på straffespark etterfulgt av en så som så rytmisk jubeldans fra Egersund-mannen. Dette var midtstopperens første kamp denne sesongen etter skademarerittet. 30-åringen klarte seg bra og viser at han fortsatt holder nivået.

— Det var moro at han scoret. Det så ut som han hadde øvd lenge på den dansen, sier styreleder i Jerv, Per Gunnar Topland, og ler.

-Jeg øvd på den i månedene jeg har vært ute. Jeg har jobbet med fotarbeidet og måtte vise det i feiringen. Det var derfor jeg fikk lov til å ta straffen av Myhre, sier Andersen selv.

Han er på utgående kontrakt, men har fortsatt ikke hørt noe fra Jerv.

Jerv fortsatte å styre kampen etter utligningen, men det var Strømmen og Stian Rasch som skulle score seiersmålet. Innbytteren avgjorde kampen etter 86 minutter for Romerike-laget.

Les også

To spillere forlenget med Start

Fire lag rykket ned

Papa Sow headet i stolpen, men utligningen uteble. Jerv ender på tredjeplass med 53 poeng, ni poeng bak seriemester Kristiansund og seks poeng bak Sandefjord. 53 poeng er seks poeng flere enn Jerv tok under Steinar Pedersen som styrte laget til sjetteplass i fjor. Siden ble det en eventyrlig kvalik som endte med 2-4-tap mot Start sammenlagt.

Bryne, Hødd (som Jerv i fjor slo i kvaliken), KFUM Oslo og Raufoss rykket søndag ned. Ull/Kisa reddet plassen etter seieren mot cupfinalist Kongsvinger. Opp i 2. divisjon kommer Arendal, Tromsdalen, Florø og Elverum.

Toppscorer i 1. divisjon ble Sandnes Ulf-spiller Pontus Engblom med 26 mål. Jervs toppscorer Tonny Brochmann står med ni.

 1. Les også

  Chelsea-manageren er redd engasjementet skal gi hjerteskader

 2. Les også

  Breddeklubbens brev til kulturministeren: - Ukulturen som har blitt en omdømmekrise må fjernes

 3. Les også

  Sist gang vi hadde denne situasjonen i sørlandsfotballen var i 1957: - En gave til publikum og sponsorer

 4. Les også

  Vil gi spissflopp ny Start-sjanse

 5. Les også

  Trøndersk skitopp reagerer på kritikken mot Røste

 6. Les også

  Svalandsgubben på søndag: Derfor er de med på galskapen

 7. Les også

  Slik reagerte Vipers-lederen da semifinalemotstanderen ble trukket

 8. Les også

  Rekordstor deltagelse på Trollcup

Les mer om

 1. Fotball 1. div

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Jerv tar på seg favorittstempelet mot Mjøndalen

 2. FOTBALL

  Jerv slo Mjøndalen - eliteseriehåpet lever videre

 3. FOTBALL

  Jerv vil forlenge med suksesstreneren

 4. FOTBALL

  Kan måtte vente to uker på en omgang: - Det er veldig merkelig

 5. FOTBALL

  Jerv klare for kvalikfinale

 6. FOTBALL

  Opprykksjanser svekket etter sjokktap: - Skjønner at folk er skuffet