Her er syv ting du bør vite om Martin Ødegaards nye hjemby

For nordmenn er Heerenveen mest kjent som en skøyteby.

Heerenveen er best kjent for sitt skøytestadion med navn Thialf.

Tirsdag blir Martin Ødegaard presentert som ny Heerenveen-spiller. Han leies ut fra Real Madrid.

Her er syv ting du bør vite om Heerenveen:

1: Sportclub Heerenveen ble stiftet i 1920 og spiller sine hjemmekamper på Abe Lenstra stadion. Det har de gjort siden 1994. Stadion har kapasitet til 26.100 tilskuere.

Les også

Ødegaard klar for Heerenveen: - Regner med at han får spille fast

2: Heerenveen ligger på 4. plass i den nederlandske æresdivisjonen. Tabellen toppes av Feyenoord foran Ajax og PSV Eindhoven. Tidenes beste Heerenveen-plassering er 2. plassen i 1999/2000-sesongen. Klubben har ett cupgull fra 2008/2009.

3: Fra før er det to andre nordmenn i klubben: Morten Thorsby i A-stallen og Dennis Johnsen på ungdomslaget. Klubben har hatt flere norske spillere. Magnus Wolff Eikrem var den siste, han var der mellom 2013 og 2014. Tarik Elyounoussi og Christian Grindheim har også spilt for nederlenderne. Thomas Holm, Daniel Berg Hestad, André Hanssen og Børre Meinseth har også en fortid i klubben.

Morten Thorsby er i A-stallen til Heerenveen.

4: Byen Heerenveen ligger i det nordlige Nederland, i provinsen Friesland. Innbyggertallet var i mai 2014 i underkant av 50.000. Byen ble grunnlagt tilbake i 1551.

Les også

– Real Madrid har på ingen måte gitt opp Ødegaard

5: Heerenveen er, til tross for sitt lave innbyggertall, verdenskjent for sine idrettsanlegg. Mest kjent er skøytearenaen Thialf, en av de første innendørsarenaene i verden. I helgen ble det arrangert allround-EM på skøyter, der Sverre Lunde Pedersen endte på den sure 4. plassen sammenlagt.

Les også

Ødegaards norske lagkamerat: - Lettere å komme seg inn som ung spiller her

6: EM-gullvinneren het som vanlig Sven Kramer, og han er født i nettopp Heerenveen. 30-åringen har regjert i skøytesporten siden midten av 2000-tallet.

7: Viasat har de norske TV-rettighetene til å vise æresdivisjonen. Dermed har du mulighet til å se hvordan Ødegaard gjør det på utlån, kanskje allerede på lørdag når unggutten kan få sin første kamp mot Harald «Dutte» Bergs gamle klubb ADO Den Haag.

  • Kilder: Heerenveens hjemmeside, Wikipedia, NTB