Fotball

TIL-treneren oppgitt etter cuptapet

— Vi ser helt klar at det er spillere hos oss som ikke holder det nivået vi ønsker, sa TIL-trener Steinar Nilsen etter å ha sett laget ryke ut av cupen mot et 2.-divisjonslag.

CUPEXIT: Tromsø-trener Steinar Nilsen.
  • Rune Robertsen
    iTromsø

Senja — Tromsø 2-1

SENJA (iTromsø): TIL gikk på et ydmykende nederlag i kveld. 2.-divisjonlaget Senja ble for sterke på hjemmebane mot et TIL-lag som har slitt i serien. Etter 90 minutter var stillingen 1-1, men tidligere TUIL-spiller Øyvind Garfjell satt ballen i krysset fra venstresiden over TIL-målvakt Pål Vestly Heigre til 2-1. ## - Bekymringsfullt

Stående i den smale spillerinngangen med ropende Senja-spillere og supportere rundt seg noen minutter etter kampslutt var det en oppgitt Steinar Nilsen som svarte media som var på plass.

— Jeg er sjokkert over prestasjonen, og sjokkert over at vi taper denne kampen. Det er bekymringsfullt at vi at et 2.-divisjonslag løper mer enn det vi gjør i andre omgang. At vi ikke har mer sult til å gå videre til tredje runde i cupen overrasker meg veldig, sa Steinar Nilsen bare noen minutter etter kampslutt til iTromsø.

Han lot det skinne igjennom at mange av spillerne på banen som fikk muligheten ikke tok den. En rekke spillere var ikke disponibel til cupoppgjøret.

— Jeg er ekstremt overrasket over det vi ser. Veldig overrasket over en del prestasjoner. Når det er sagt hadde vi store problemer med å stille lag i dag, og vi hadde to stykker på benken som vi hadde lyst å bruke, men som var skadet, og var indisponibel til kampen.

- Dette er vel ikke dagen for å komme med unnskyldninger?

— Det er bare en forklaring på at ellers ville vi gjort alle tre byttene. Det kan vi ikke gjøre i dag. Vi hadde aldri godtatt prestasjonen som vi så fra enkelte spillere i dag, og vi ville byttet disse mye tidligere om vi hadde hatt friske spillere.

Vil ikke navngi spillere

- Hvor langt nede på lista er denne prestasjonen og resultatet i trenerkarrieren din?

— Dette er ekstremt svakt, og umulig å rangere på noen som helst måte. Jeg er glad for at det er en del spillere som er på vei tilbake fra skade. Det skriker vi etter. Vi ser helt klart at vi har spillere hos oss som ikke tar det nivået som vi ønsker, og det er veldig beklagelig.

- Hvilke spillere tenker du på da?

— Jeg navngir aldri spillere, og det kommer vi ikke til å gjøre i TIL. Vi er bare ekstremt skuffet over en del prestasjoner, og det har vi all grunn til å være i kveld.

- Hva slags grep blir du å ta nå?

— Vi blir å ta handling etter hvert, og det har vi hatt en klar plan på hele veien, sier Nilsen til iTromsø.

Komme raskt tilbake

Sportssjef Svein-Morten Johansen var på plass på Senja, og lot skuffelsen skinne igjennom etter TILs cupfiasko.

— Det eneste vi kan gjøre er å prøve å komme tilbake allerede mot Mjøndalen lørdag, sier Johansen.

Les også

  1. - Dette kommer nok til å bli høydepunktet i karrieren min

Les mer om

  1. Fotball-NM
  2. FK Senja
  3. Tromsø IL
  4. Steinar Nilsen