Fotball

Ranheim fikk det vondt i nord: Kontret i senk av Bodø/Glimt

Ranheim var sjanseløse mot Bodø/Glimt og ble knust på Aspmyra.

AUUUU: Aleksander Foosnæs og resten av Ranheim-spillerne opplevde en kraftig smell mot Glimt.
  • Robin Andersen

BODØ/GLIMT - RANHEIM 4–0

ASPMYRA: Ranheim uten nøkkelspillerne Kristoffer Løkberg og Michael Karlsen gjestet bunnlaget Bodø/Glimt på Aspmyra stadion.

Det ble en svært tung opplevelse for trønderne, som var sjanseløse mot Glimts kontringer. Ranheim fikk til svært lite og tapte 4–0.

Overkjøring

Nordlendingene satte press på Ranheim allerede i åpningsminuttene av kampen, og fikk kampens første corner etter tre minutter. Den førte til en brukbar mulighet som gikk like over nettmaskene til Barli.

Det var kun forsmaken på hva som var i vente.

LEKENDE LETT: Glimt kunne juble for seier mot Ranheim. Her feirer de 1–0-målet til Ulrik Saltnes.

Glimt fortsatte å male på og fikk betalt etter åtte minutter. Jose Isidoro la inn fra høyresiden, og ballen gikk via beinet til Erik Tønne. Kula ble lagt nydelig til rette for indreløper Ulrik Saltnes, som banket inn 1–0 til hjemmelaget med en kontant avslutning i hjørnet.

Ranheim slet tungt i starten av oppgjøret og tapte alt av andreballer mot de gulkledde. Glimt hadde full kontroll de første 10 minuttene.

Les også

Profilene kan snakke fritt med klubber i juli: Åpner for å bli heltidsproffe – utenfor Ranheim

Vanvittig dobbelsjanse

12 minutter spilt og Ranheim fikk en brukbar sjanse. Erik Tønne skjøt fra 18 meter. Glimt-keeper Friedrich hadde god kontroll på det forsøket.

Men sensasjonslaget hadde mer på lager, og burde utlignet like etterpå.

En strålende kontring førte til at Tønne ble spilt gjennom på venstresiden. Den tidligere Glimt-spilleren la perfekt inn til en helt ledig Kim Ove Riksvold. Han presterte å sette ballen i stolpen, før han på utrolig vis ikke fikk returen i mål heller. Ballen ble reddet i siste liten av Glimt-keeperen.

DEPPET: Ranheim-spillerne depper etter at 0–2 var et faktum.

Ranheim hadde fått opp dampen, men den neste store muligheten var det målscorer Saltnes som sto for. Fra rundt 20 meter banket han til. Ranheim-keeper Even Barli var raskt nede og fikk slått ballen til corner.

Tafatt

Siste halvdel av 1. omgang var en kjedelig affære med mye kriging på midtbanen. Trønderne slet med å få til eget spill mot et kompakt hjemmelag. For Glimts del fikk de noen dødballer, uten at det ble det helt store.

Lagene gikk inn til pause på stillingen 1–0 til Glimt.

- Jeg synes vi har startet å snu dette. Glimt er farlige på kontringer, og vi må passe oss for det. Vi har veldig god tro på oss inn mot 2. omgang, sa Svein Maalen i 1. omgang.

– Vi skal skape flere sjanser og score mål, la treneren til.

Les også

Ranheim-keeperen: – Har aldri angret på at jeg sa nei til Solskjær

Doblet ledelsen

Men det var Glimt som skulle komme best i 2. omgang. Hjemmelaget rullet opp et nydelig angrep på venstresiden tre minutter etter hvilen, der Layouni sendte kula til unggutten Håkon Evjen. 18-åringen dro seg nydelig inn i banen, før han plasserte ballen bak Barli i Ranheim-buret.

Glimt holdt trykket oppe etter 2–0-målet, før Ranheim tok intiativet i kampen igjen.

SCORET: Håkon Evjen feirer 2–0-målet i 2. omgang.

Tønne fikk en god skuddmulighet fra kanten av 16-meteren. Forsøket gikk i stolpen og utenfor.

Ranheim har imponert denne sesongen med sine kontringer, men på Aspmyra fikk de smake egen medisin. Glimt spilte seg nydelig gjennom Ranheims forsvar. og plutselig hadde dansken Philip Zinckernagel en hel banehalvdel å løpe på. Midtbanespilleren gjorde ingen feil alene mot Barli og banket inn 3–0.

Ranheim hadde lite å kommed med. Glimt var derimot ikke ferdig for dagen.

Høyreback Aslak Witry prøvde å få til et tilbakespill til Barli, men det hele ble i stedet en strålende pasning til Amor Layouni. Glimts venstrekant chippet på helfrekt vis over Barli og inn i nettmaskene. Ydmykelsen var komplett på Aspmyra.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde22135454262844
2Bodø/Glimt21135344192544
3Kristiansund2212372925439
4Rosenborg21114643271637
5Lillestrøm2210573328535
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Ranheim TF
  3. Bodø/Glimt
  4. Michael Karlsen