Fotball

Målløst i Gerrards siste derby

Liverpool-kapteinens forsøk var uten uttelling.

AKROBATISK: Steven Gerrard forsøkte et spektakulært skudd, men Steven Naismith avverget på streken.
  • Roy Ellingsen

Everton – Liverpool 0-0:

For alle som så Nord-London— eller Madrid-derbyet tidligere på lørdagen må det 224. Merseyside-derbyet ha fortont seg som en stor skuffelse.

Da lagoppstillingene kom, var det to oppsiktsvekkende punkter. Det ene var at Liverpool-manager Brendan Rodgers enda en gang sparte Daniel Sturridge. Det andre var at han kjørte med Jordon Ibe på høyrekanten av sin femmannsmidtbane. 19-åringen ble hentet hjem fra lån hos Championship-klubben Derby i midten av januar.

Ibe gjorde en god figur og hadde også første omgangs to beste muligheter, først da han kom i en 50-50-duell mot Evertons keeper Joel Robles, deretter da han smalt ballen i stangen fra 20 meter.

Ved begge anledninger kunne de blå puste lettet ut etterpå.

Les også

I tiår lekte de seg til derbyseire - nå klarer ikke Real Madrid å slå lillebror lenger

Etter pause var det Everton som fikk den første muligheten. Kevin Mirallas hamret til på et frispark fra god posisjon, men Liverpool-keeper Simon Mignolet kunne kontrollere ballen utenfor.

SPREK: Helt hva Everton-kaptein Phil Jagielka gjør her, er ikke godt å si. Men han spilte enda en god kamp i Evertons forsvar.

Raheem Stirling kom til avslutning litt senere, men skjøt rett på keeper Joel. Minuttet etter var han på ferde igjen. Joel viste åpning mellom leggskinnene, men lukket igjen, slik at avslutningen ble parert. På det resulterende hjørnesparket avsluttet Steven Gerrard på akrobatisk vis, men Steven Naismith reddet på streken.

Les også

Finne startet sin første Bundesliga-kamp

Med 20 minutter igjen, i en god Liverpool-periode, kunne Romelu Lukaku ha skapt fest på Goodison Park, men Mignolet kom så vidt foran og fikk avverget.

Kampens største sjanse kom med fire minutter igjen. Ross Barkley blandet seg inn med en gang han var kommet innpå. Han spilte Seamus Coleman helt fri på høyresiden, men Mignolet gjorde en svært kvalifisert redning på skuddet med retning mot borterste vinkel i målet foran Gwladys Street.

Med tre minutter igjen på klokken fikk Gerrard sjansen til å bli helt i sin aller siste derbykamp, men venstrebeinsskuddet fra 17 meter gikk til side for målet.

Les også

  1. Manchester City reddet ett poeng på overtid

Premier League

SVUTMP
1Manchester City1511223292335
2Liverpool15104144123234
3Chelsea1510323592633
4West Ham United158342819927
5Arsenal147251720-323
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Premier League
  3. Everton FC
  4. Liverpool FC