Fotball

Målscorer Mikkelsen: - Vi kunne hatt enda flere

Tobias Mikkelsen tror Rosenborg hadde mer inne.

Danskene Mike Jensen (t.v) og Tobias Mikkelsen scoret hvert sitt mål i Romania.
  • Sjur Magnus Bergstrøm

BUCURESTI: Rosenborg reiser hjem til Trondheim med et veldig godt utgangspunkt før returoppgjøret mot Steaua på Lerkendal neste uke. Med tre scoringer av Tobias Mikkelsen, Pål André Helland og Mike Jensen, skal det mye til for at det ikke blir Europaliga på RBK i høst.

Det var imidlertid ingenting som tydet på at det skulle bli storseier, ettersom Steaua var det beste laget i store perioder av kampen. Mikkelsen forklarer seieren

— Vi er utrolig gode på kontringer. Vi kom under trykk, men spiller en veldig god kamp og hadde muligheten til å score flere mål. Om kampen hadde vart litt lenger, hadde vi scoret 4-0 også, selv om vi var slitne, sier Mikkelsen til adressa.no.

Les også

Hevder Steauas trener har trukket seg etter Rosenborg-ydmykelsen

Ble for trege

I første omgang klarte ikke Rosenborg å utnytte kontringsmulighetene og var svakere på overgangene enn de har vært tidligere i sesongen.

— Vi var for trege med ball i første omgang og ble for langsomme i mange situasjoner. Det rettet vi på og da scoret vi tre mål, sier han.

I pausen ba Kåre Ingebrigtsen spillerne sine om å fortsette og være tålmodige, siden de visste at Steaua måtte fremover i banen og det ville føre til enda større rom. Det gjorde det også og Mikkelsen utnyttet det til det fulle etter en drøy time, da han snek seg inn i rommet bak forsvaret og skrudde ballen inn ved lengste stolpe.

Les også

Bratseth håper Fagermo endrer innstilling før Dortmund-returen

Fikk tro på seg selv

— Mike(Jensen) vant ballen og han spilte en pasning i bakrommet. Jeg har trent mye på slike avslutninger og det var på tide å få det ut i kamp også. Den var ekstremt viktig. Ikke bare for å få bortemålet, men vi fikk ekstra tro på oss selv, sier Mikkelsen om scoringen og forteller om samarbeidet med kompisen Jensen:

— Vi kjenner hverandre godt. Vi har spilt sammen tidligere og forstår hverandre godt på banen. Han vet hvor jeg vil ha ballen og er god til å legge den der, sier han.

Ikke avgjort

Selv om Rosenborg nå må slippe inn minst fire mål mot Steaua hjemme i Trondheim for at det ikke skal bli Europaliga, er dansken klar på at det ikke er avgjort ennå.

— Det er et godt utgangspunkt, men det er en kamp til som må spilles. Steaua er et veldig godt lag, så vi skal være 100 prosent. Vi så her at de kan sette oss under press.

Les også

  1. Bruttern etter storseieren: - Det var kanskje litt i overkant

  2. Nå er det bare 10 prosent sannsynlighet for at RBK ikke vinner serien

  3. «Fotballhatere aner ikke hva de går glipp av»

Les mer om

  1. Europa League
  2. Rosenborg BK