Fotball

Semb tror Ødegaard er på Real Madrid-nivå om «forholdsvis kort tid»

Toppfotballsjefen beskriver Martin Ødegaard (15) som en spiller med et «ekstremt talent».

Toppfotballsjef Nils Johan Semb (innfelt) tror Martin Ødegaard kan utvikle seg til å bli god nok for de beste klubbene i Europa. Foto: NTB scanpix

 • Nicholas Bergh

ULLEVAAL STADION/MARIENLYST STADION (Aftenposten): Martin Ødegaard ble som ventet tatt ut i A-landslagstroppen til kampene mot Estland og Aserbajdsjan – dagen etter at 15-åringen ble observert ved Real Madrids treningsfelt i den spanske hovedstaden.

Hverken spilleren selv, Godsets sportssjef Jostein Flo eller Tore Pedersen – agent som ifølge VG har formidlet interessen fra Real Madrid – ønsker å svare på om Martin Ødegaard faktisk var i Madrid i går. Men både VG og Drammens Tidende hevder å ha fått dette bekreftet.

Forstår Real-interessen

Toppfotballsjef Nils Johan Semb mener Ødegaard har et potensial som er godt nok til at han kan utvikle seg til å bli god nok for Real Madrid.

– Jeg skjønner veldig godt at Real Madrid er interessert i ham, og alle de andre klubbene også. For det er klart at han har et ekstremt stort potensial. Og jeg tror han vil ha kvaliteter til å utvikle seg til å gå inn i et treningsmiljø nesten hvor som helst. Så handler det om timing på hvor og når man skal ta det neste steget, sier Semb til Aftenposten.

– Hvordan ser du på Ajax og Barcelona, kontra Real Madrid?

– Jeg vil ikke blande meg inn i klubbvalget. Jeg tror timingen blir viktigst: Når skal man ta det neste steget – og hvor er det? Og det har ikke jeg noe fasitsvar på.

— Kan nå nivået om rundt to år

– Kan han ta steget opp til Real Madrid-nivå allerede nå?

– Han har uten tvil kommet langt, men med tanke på spill i de store ligaene har han en vei å gå fysisk, og på å utvikle ferdighetene og tempoet i en større sammenheng. Men at han har potensial til å være på det nivået på – ja, la oss si – forholdsvis kort sikt. Da snakker jeg om kanskje om et par år, sier Semb.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo ville ikke svare særlig mye på valg av klubb for Martin Ødegaard, eller om han nå kommer til å bruke unggutten mer i de kommende landskampene.

Høgmo: - Gøy at spillere markerer seg

Men på spørsmål om «hvordan Martin Ødegaard og Real Madrid klinger for deg?», svarer Høgmo:

Rundt to timer før Martin Ødegaard møtte pressen på Marienlyst, møtte landslagssjef Per-Mathias Høgmo pressen i sammenheng med landslagsuttaket, der Ødegaard var en av de utvalgte. Høgmo nektet, i likhet med Ødegaard, å kommentere 15-åringens klubbvalg. Foto: NTB SCANPIX

– Ikke annet enn at det er gøy at vi har unge spillere som markerer seg internasjonalt. I ung alder får han veldig mye oppmerksomhet, og han er et veldig spesielt talent. Hele Fotball-Europa kjenner til ham. Men det som er viktigst for ham er å ha en god treningshverdag, sier Høgmo og legger til:– Og det mener jeg at han har hos David Nielsen i Godset.

Høgmo ville ikke kommentere hvor i verden Ødegaard best kan utvikle seg, men sier at han er disponibel hvis han og folkene rundt ham ønsker råd direkte. Foreløpig har ikke Martin Ødegaard eller pappa Hans Erik rådført seg med landslagssjefen.

— Strømsgodset er riktig sted for meg akkurat nå

Selv ønsket ikke Ødegaard å kommentere potensielle klubber da han møtte pressen på Marienlyst tirsdag.

— Jeg spiller ferdig sesongen, og kommer til å besøke klubber etter det. Jeg kommer til å tenke mer på det da. Akkurat nå tenker jeg ikke noe særlig på det, sa Ødegaard om klubbvalget.

Nettopp når det valget tas har vært gjenstand for spekulasjoner den siste tiden. Ødegaard fyller 16 i desember. Dermed er det kommende januarvinduet den aller første muligheten europeiske storklubber har hatt til å hente ham.

Ødegaard antydet imidlertid tirsdag at han ikke ønsker å forlate Strømsgodset med det første.

Martin Ødegaard møtte pressen på Marienlyst tirsdag, men ville ikke snakke om Real Madrid. Foto: Ingar Storfjell

— De er flinke her. Dette er en fin utviklingsarena for meg nå. Det er riktig sted for meg å være akkurat nå, sa Ødegaard.Etter at 15-åringen hadde svart på et titalls spørsmål fra norsk presse, tok han også tid til å svare på spørsmål fra et fransk TV-team. Da ble Ødegaard spurt om hva som er hans store drøm.

— Drømmen min har alltid vært å spille i en av de store klubbene i Europa, sa Ødegaard, før han svarte bekreftende på oppfølgingsspørsmålet «liker du den franske ligaen?».

 1. Les også

  Skadet King ut – benkesliter Søderlund inn

 2. Les også

  Martin Ødegaard tatt ut på landslaget

 3. Les også

  Vraket Yttergård Jenssen: - Aldri vært i bedre form

Les mer om

 1. Herrelandslaget fotball
 2. Strømsgodset IF

Flere artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Høgmo: - Real Madrid er et meget spennende valg av Martin

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Deila: - Forsøkte å overtale Ødegaard

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Marca: - Real Madrid har lagt inn bud på Ødegaard

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Spansk journalist: - Real Madrid vil lokke Ødegaard med Kina-tur

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Ødegaard utsetter trolig klubbvalget til 2015

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Zidane om ligaen Ødegaard spiller i: - Det er ikke et nivå der du kan utvikle deg. Det er et nivå du må forlate raskt