Fotball

Hønefoss-sjefen aktuell som Høgmo-assistent

Landslaget kan bli neste stopp.

Landslagstrener Per -Mathias Høgmo (midten) overtar etter Egil Olsen. med seg i trenerteamet kan han få Leif Gunnar Smerud (t.v).
svp://15954?view=ap
 • Se videointervju med Per-Mathias Høgmo etter ansettelsen øverst i saken

Leif Gunnar Smerud har ikke hørt noe om kontraktsforlengelse med Hønefoss. Landslaget kan bli neste stopp for den tidligere Lyn— og LSK-spilleren.

Smerud og assistent Pål Arne Johansen har et nært forhold til Per-Mathias Høgmo, som fredag ble ansatt i fire år som A-landslagssjef. Høgmo erstatter Egil Olsen med umiddelbar virkning.

— Det er vel ingen hemmelighet at vi er begeistret for det Per-Mathias står for, og vi synes sånn sett at ansettelsen er klok. Hva samarbeid angår så er det en kjent sak at mediene tidligere har spekulert i dette, men vårt fokus er på jobben i HBK. Vi har ikke diskutert noe konkret verken med ham eller NFF, sier Smerud til NTB.

Nedrykkstruet

Treneren har sin fulle hyre med å berge Hønefoss fra nedrykk. Før helgens kamper ligger ringerikingene på nedrykksplass, to poeng bak Tromsø.

Smerud var sterkt ønsket da Høgmo var nær ved å bli trener i Vålerenga i vinter. Den flørten skal HBK-investor Aage Thoresen ha likt dårlig. HBK-ledelsen har signalisert at de ønsker Smerud med videre. Thoresen, som er mannen med pengene, har derimot ikke ønsket å svi av mer penger så lenge Smerud er hovedtrener.

Det er også mye av forklaringen til at Smerud ikke har fått tilbud om ny kontrakt.

Åpen

— Vi har imidlertid ikke fått noe tilbud om forlengelse i HBK etter i sommer, og med kontrakt som går ut etter sesongen er vi åpne for ethvert tilbud for tiden etter at nåværende kontrakt utløper, sier Smerud.

Høgmo svarte fredag uklart på hva som skjer med Ola By Rises assistentrolle. Trolig ønsker den nye landslagssjefen å sette sammen sitt eget team når veien til Frankrike-EM innledes neste år.

(©NTB)

Les også

 1. Molde fortsetter Solskjær-forhandlinger

 2. Høgmo gir ikke opp VM-håpet

 3. - Surt, men ikke bittert

 4. - Per-Mathias kommer til å spre entusiasme og glede

 5. Dette er Norges nye landslagstrener

 6. – Flink til å få mye ut av lite

 7. Høgmo fortsetter i Djurgården

 8. - Som skapt for landslagsjobben

 9. Forbundsstyret hadde fått nok

svp://15954?view=ap

Les mer om

 1. Herrelandslaget fotball