Fotball

VIF-stoppere hentet av ambulanse etter kraftig hodesmell: - Noe av det verste jeg har sett

Kolliderte med hverandre i starten av treningskampen mot Tromsø. Begge måtte hentes av ambulanse.

STYGG SMELL: Nation og Carvalho koliderte i luften, og ble sendt til sykehus.
 • Øyvind Sivertsen
  iTromsø

MARBELLA, SPANIA (itromso.no):

OPPDATERT: Begge VIF-stopperne er tilbake på hotellet og i brukbar form.

«Etter nærmere undersøkelser utover kvelden har legene konkludert med at Felipe Carvalho ikke har pådratt seg hjernerystelse. Han har derimot et dypt kutt i hodet som har blitt sydd, og han må belage seg på noen dager uten fysisk aktivitet før han kan gjenoppta trening med de andre gutta.

For Jonatan Tollås Nations del er det derimot fremdeles konkludert med hjernerystelse, og han må ta seg noen ukers pause fra fotballaktivitet.» skriver VIF på sin hjemmeside.

Det ble en dramatisk start på oppgjøret i spanske Marbella. Etter få minutter ble både Tollås Nation og Carvalho liggende.

– Det var forferdelig. Du hørte lyden da de kolliderte. Det påvirket kampen. Og kanskje mest Vålerenga-spillerne, sier Tromsø-trener Simo Valakari.

Veteranen Morten Gamst Pedersen mener at det var en av de verste kuttene han har sett på en fotballbane.

– Det var et ordentlig «klask», og han ene hadde de verste kuttene jeg har sett på fotballbanen. De er på sykehuset nå, i de beste hender, og jeg håper det går bra med dem, sier Morten Gamst Pedersen til iTromsø.

Flere spillere klarte ikke å se på mens spillerne lå nede.

– Det ser brutalt ut når det er så mye blod. Vi får håpe at de er tilbake så fort som mulig, sier forsvarsspiller Jostein Gundersen.

Vålerenga-trener Ronny Deila var preget etter kampslutt.

– Det var en tøff situasjon, noe av det verste jeg har sett på en fotballbane. Jeg håper bare det går bra. Jeg klarer ikke prate så mye om kampen akkurat nå, sa Deila til Nettavisen.

Les også

Følg TIL-Vålerenga og chat med Helge Skog

Carvalho ble umiddelbart sendt med ambulanse etter å ha pådratt seg et stygt kutt i hodet, mens Tollås Nation ble hentet en halvtime etter. Vålerenga skriver følgende på sin hjemmeside:

«Begge pådro seg kutt i hoderegionen og er fraktet til sykehus. Der er de nå undersøkt av leger og har begge fått konstatert hjernerystelse.

Spillerne deler rom på sykehuset, og med seg har de Mette Rosseland fra støtteapparatet. De ligger til observasjon og kan muligens få reise hjem til hotellet i kveld, men dette avgjør legene i løpet av de neste timene.»

Gutta blir godt ivaretatt på Marbella og er ved godt mot.»

Les også

Wangberg har en gladmelding til TIL-supporterne

Begge spillerne ble liggende nede etter hodesmellen.

Kampen i Marbella endte 3-0 til Tromsø. Lasse Nilsen sendte TIL opp i både 1-0 og 2-0 før pause, før Slobodan Vuk fastsatte sluttresultatet til 3-0 på tampen.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt29179356253160
2Molde29176668392957
3Viking29166758471154
4Rosenborg29138856401647
5Lillestrøm2913794740746
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Fotball
 2. Tromsø IL
 3. Vålerenga Fotball
 4. Eliteserien
 5. Morten Gamst Pedersen