- Jeg er veldig skuffa over prestasjonen

Molde-treneren nekter for at han gamblet da han satte Vegard Forren på benken.

VIKING — MOLDE 2-1 (1-1):

På en komfortabel benkeplass, iført varme treningsklær, fikk Vegard Forren se lagkameratene levere en sjeldent svak forestilling borte mot Viking. Molde tok ledelsen ved Mohamed Elyounoussi, men etter en jevnspilt 1. omgang så utliknet hjemmelaget like før pause ved Samuel Adegbenro.

Etter hvilen var det som om Molde-spillerne hadde blitt igjen i garderoben. Stopperparet Ruben Gabrielsen og Joona Toivio serverte motstanderen sjanse etter sjanse, og savnet etter landslagsstopper Forren var påfallende.

Les også

«Begredelig på bortebane»

— Først og fremst synes jeg at jeg gjør en dårlig kamp individuelt. Jeg synes også vi gjør en dårlig kamp som lag. Vi taper altfor mange dueller og spiller ikke som vi skal, sier en skuffet Joona Toivio til Rbnett.

- Ikke gambling

HER SATT FORREN: Moldes Vegard Forren satt på sidelinja under Viking og Molde. Skullerud mener ikke det var gambling.

Det er sjelden Tor Ole Skullerud ikke finner noe positivt å si om spillerne sine, men etter kampen mot Viking var han skuffet og overraska over det Molde presterte. Han nekter for å ha gamblet da han satte Vegard Forren på benken.— Nei, jeg føler ikke det. Vi har så gode alternativer i troppen, at jeg ikke vil kalle det å gamble. Vegard har vært viktig for oss tidligere, og er det fortsatt, men noen ganger trenger også han en pust i bakken, sier treneren.

Viking-spiller Magne Hoseth, som kom inn for Makhtar Thioune etter 85 minutter, mener tvert imot at det var en tabbe av Molde å hvile Forren i en viktig bortekamp.

— Nå skal jeg ikke stå her og skryte Vegard opp i skyene, men for Molde så er han en vital spiller. Det å spare Vegard uten at han er skadet, det ser jeg ikke noe poeng i. Jeg skal ikke legge meg borti vurderingen som har blitt gjort, men hvis jeg var trener og hadde en spiller som Vegard - som ikke akkurat er treningsnarkoman - så hadde jeg ønsket at han spilte flest mulig kamper. Veldig mye av Moldes spill går gjennom han, så når de kommer hit uten en venstrefotet midtstopper, så taper de, sier Hoseth.

Planlagt hvile

Etter kampen forklarte Vegard Forren at benkingen var planlagt, og at det ikke lå noe mer bak enn at han skulle få seg litt hvile i en tøff og krevende periode.

— Jeg skulle egentlig ikke være med på tur engang, så jeg var veldig klar over at jeg ikke skulle spille. Det var Tor Ole som ga beskjed om at han ville gi meg litt fri, og med fire gode stoppere i stallen så hadde han mulighet til det, sier 27-åringen.

Uansett om det skyldtes Forrens fravær eller ikke, så fikk Molde det tøft borte mot Viking. Etter en jevnspilt 1. omgang, ble de regjerende seriemestrene kjempet i senk etter hvilen. Veton Berisha ble matchvinner 18 minutter før full tid, og hadde det ikke vært for en strålende Ørjan Håskjold Nyland, kunne hjemmelaget scoret flere.

Tung dag på jobben

— Jeg er veldig skuffa over prestasjonen. Vi var ok før pause og spilte jevnt i 1. omgang, men etter pause var det svakt og det ble et fortjent tap ut ifra det som skjedde utpå her. Det er vanskelig å peke på hva som ikke er der, men vi hang ikke sammen verken defensivt eller offensivt. Vi skaper nesten ingenting, og det er uvant til å være oss. Vi mangler også litt energi både før og etter pause, sier han.

Etter mandagens kamp er det seks poeng som skiller Molde og serieleder Rosenborg. Den luken får Molde mange muligheter til å tette den kommende måneden.

— Jeg er ikke så opptatt av den tabellen ennå. Vi har lag foran oss i øyeblikket som er sterke. Vi og har vært sterke før i dag, men det jeg så i dag var det ikke mestertakter over. Jeg er skuffet over at vi så så puslete ut i 2. omgang og ble kjempet ihjel. Det er vel første gangen jeg står her og sier noe sånt siden jeg begynte. Innstillingen hos spillerne har vært fantastisk i snart ett og et halvt år, så vi må finne oss i at det kommer sånne dager. Det skjer stort sett overalt, og i dag hadde vi en sånn, sier en skuffet trener.

KAMPFAKTA:

Eliteserien fotball menn, 6. serierunde

Viking-Molde 2-1 (1-1)

Viking stadion, 7086 tilskuere

Mål : 0-1: Tommy Høiland (22), 1-1: Samuel Adegbenro (44), 2-1: Veton Berisha (72)

Gult kort : Mattias Moström, Joona Toivio og Harmeet Singh, Molde og Makthar Thioune, Viking.

Dommer: Espen Berntsen, Fart.

Viking (4-4-2): Iven Austbø – André Danielsen, Karol Mets, Anthony Soares, Kristoffer Haugen – Samuel Adegbenro (Steinthor Thorsteinsson fra 79.) Joackim Jørgensen, Makthar Thioune (Magne Hoseth fra 85.), Yann-Erik de Lanlay – Veton Berisha, Suleman Abdullahi (Jon Dadi Bödvarsson fra 64.)

Molde (4-4-2) : Ørjan Håskjold Nyland – Martin Linnes, Ruben Gabrielsen, Joona Toivo, Per-Egil Flo – Mattias Moström (Thomas Kind Bendiksen fra 46.), Harmeet Singh, Daniel Berg Hestad (Etzaz Hussain fra 79.), Mohammed Elyounouissi –Ola Kamara, Tommy Høiland (Sander Svendsen fra 73.)

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt98102681825
2Brann9522189917
3Sarpsborg 088431106415
4Viking84221714314
5Tromsø842297214
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk