Hodgson er ferdig

<p>Dalglish tar over.</p>

Liverpool's manager Roy Hodgson looks at his watch during their English Premier League soccer match against Blackburn Rovers at Ewood Park in Blackburn, northern England, January 5, 2011. REUTERS/Phil Noble (BRITAIN - Tags: SPORT SOCCER IMAGES OF THE DAY) NO ONLINE/INTERNET USAGE WITHOUT A LICENCE FROM THE FOOTBALL DATA CO LTD. FOR LICENCE ENQUIRIES PLEASE TELEPHONE ++44 (0) 207 864 9000

Roy Hodgson slutter i jobben som manager for Liverpool med umiddelbar virkning. Det bekrefter Liverpool på klubbens hjemmeside lørdag formiddag.

— Å bli spurt om å få ta over Liverpool var en stor mulighet. En hvilken som helst manager ville blitt henrykt over å få lede en slik klubb med en sånn historie, tradisjon og supportere. Liverpool er en av de mest fantastisk klubbene i verden. De siste månedene har uansett vært noen av de mest utfordrende i min karriere. Jeg er veldig lei meg for at jeg ikke har fått satt mitt preg på troppen, få tid til å bringe nye spillere inn til klubben og ikke få bli en del av prosessen med å gjenoppbygge Liverpool, sier Hodgson.

Klubben bekrefter at Kenny Dalglish leder laget mot Manchester United i FA cupen søndag og resten av sesongen.

— Vi er veldig glad for at Kenny Dalglish har sagt seg villig til å ta over laget til FA Cup-kampen på Old Trafford og ut sesongen, sier Liverpools eier John W. Henry.

FRELSEREN: Kenny Dalglish stiller på Old Trafford i morgen.

Kenny Dalglish vant «The Double» med Liverpool i 1986. Da var han spillende manager, og det er han som kommer til å ha ansvaret i søndagens FA Cup-kamp mot Manchester United.

– Kenny Dalglish var ikke bare en veldig talentfull og god spiller for oss, men han har også vært den tredje mest suksessrike manageren Liverpool noensinne har hatt. Han er en av tre giganter i managerstolen, sa klubbeier Henry.

Enige om å skille lag

Roy Hodgson ønsker sin tidligere arbeidsgiver lykke til i fremtiden:

— Klubben har noen verdensklasse-spillere som det har vært spennende å få jobbe med og jeg ønsker hele stallen alt godt for resten av sesongen. Jeg vil takke dem som jeg har bygget opp et nært samarbeid med, og vil takke for deres lojalitet i vanskelige tider. Og selvfølgelig Liverpool-fansen, deres lidenskap til klubben bil løfte Liverpool tilbake i toppen, avslutter 63 år gamle Hodgson.

- Vi er takknemlige for jobben Roy har gjort de siste månedene, men begge parter synes det beste nå er at han fratrer sin stilling som manager. Vi ønsker ham alt det beste i fremtiden, sier Henry.

Dårlige resultater

Roy Hodgson kom til Liverpool fra Fulham i juli i fjor. Han har ikke hatt særlig suksess, og laget ligger per i dag bare fire poeng over nedryksstreken. Det har gjort at Hodgson har vært under et kraftig press fra flere hold de siste ukene.

Særlig etter at Liverpool tapte for både Wolverhampton og Blackburn de siste ukene har manageren slitt med mye negativ kritikk.

- Vi som bryr oss om klubben har ikke vært fornøyde med hvordan denne sesongen har utartet seg og vi har kommet frem til hva som er best for klubben fremover. Kenny vil bidra med sin erfaring og lederkompetanse resten av sesongen, sier styreformann Tom Werner.

PS! Roy Hodgson blir den første manageren siden Phil Taylor i 1959 som forlater Anfield uten å vinne en eneste tittel.

DEN GANG DA: Dette bildet ble tatt for seks måneder siden. Da ble Hodgson ansatt av de forrige eierne.