United reiste seg

<p><a href="/stat/index.jsp?stats=true&amp;type=kampfakta&amp;matchId=300335"> <strong>Man Utd — Wolves 4-1:</strong></a> Wayne Rooney omsider på scoringslisten igjen.</p>

Wayne Rooney of Manchester United celebrates his goal

Exiten fra Mesterligaen i midtuken ble møtt med lovnader fra United-leiren om at de skulle revansjere seg mot Wolves.

Det gjorde de da også på overbevisende vis, blant annet etter to scoringer av Wayne Rooney.

Rooney er kjent for å være en periodescorer – og kanskje var dagens dobbel et signal om at det kommer et nytt målrush fra spissen.

— Jeg sier alltid at desember er en viktig måned. Om vi fortsatt er med ved nyttår så har vi en god sjanse, sier United-manager Sir Alex Ferguson ifølge NTB.

Første siden september

Men det var Nani som tok ansvar for å åpne ballet etter 17 minutter. Han dro seg innover i banen før han fra 18 meter avsluttet hardt nede i Wolverhampton-keeper Wayne Hennesseys høyre hjørne.

1-0: Nani fyrer løs, og Wolves-kaptein Karl Henry kan intet gjøre. (Foto: Scanpix)

Jubelen og ansiktsuttrykket til Nani fortalte at dette var en scoring som betydde mer enn et vanlig mål. Ydmykelsen mot Basel var på ingen måte glemt ennå.

Ti minutter senere kom Wayne Rooneys første mål for dagen, spissens første i Premier League siden 3-1-seieren mot Chelsea i september. I likhet med Nanis mål var det et skudd fra 18 meter nede til høyre for Hennessey som var oppskriften.

2-0: Wayne Rooney scorer for første gang i ligaen siden september. (Foto: Digitalsport)

Rett etter pause meldte så Wolves seg på i kampen igjen. Et Matt Jarvis-innlegg fra venstre ble headet i mål av Steven Fletcher, som knuste United-kaptein Patrice Evra i duellen.

Flott av Rooney

Men den fornyede spenning skulle bli kortvarig, for United svarte allerede etter ti minutter. Phil Jones drev opp et angrep og tok med seg Antonio Valencia. Hans knallharde innlegg langs bakken ble bredsidet inn av Nani til hans andre og 3-1. Med drøye timen spilt var det Wayne Rooneys tur til å notere seg for sitt andre for dagen. Igjen var det Valencia som serverte fra høyre. Rooney møtte på flott vis den sprettende ballen og dunket den til høyre for Hennessey.

— Fint å gi fansen noe som gledet dem i dag, fire mål var riktig svar etter en skuffende midtuke, sa Rio Ferdinand på sin Twitter-profil.

Han fikk følge av Federico Macheda.

- Bra slått tilbake av oss, skrev den unge italieneren.

Nå har United to kamper vest i London, mot henholdsvis QPR og Fulham, før juleprogrammet setter inn.

Statistikksenter Premier League: