Fotball

Trenger fortsatt hjelp

<p>...Men ingen av næringslivstoppene HA-sporten har vært i kontakt med, vil hjelpe HamKam med Ton Poldners krav.</p>

meyerogrullestad

  • Marius Skjelbæk

HAMAR: I går ga Hamars politikere eiendomsselskapene tillatelse til å godta akkorden uten endringer og nye krav.

– Det hadde ikke vært mulig for oss å greie dette ellers, sier styreleder i HamKam, Morten Andreas Meyer til HA-sporten.

Det betyr at det nå gjenstår kun en kreditor: Den omdiskuterte Ton Poldner.

Han står fortsatt på kravene sine og nekter å ettergi to tredjedeler av det HamKam skylder ham.

Det sier også litt om det arbeidet Tor Rullestad og Morten Meyer har gjort. Men som Rullestad flere ganger har presisert, er det HamKam selv som ansvaret for situasjonen de er i.

Men nå har de tilfredsstilt 88 av 89 kreditorer, og trenger trolig enda mer hjelp fra næringslivet på å komme i land med den siste.

Næringslivet inn?

Det reduserer naturligvis HamKams muligheter til å komme seg ut av det økonomiske uføret:

***** Ton Poldner kan snu om, godta akkorden og sett gjeldsslavene på Briskeby fri. Dette virker veldig lite sannsynlig.

***** Forbundet kan la HamKam, på bakgrunn av 2010-budsjettet som skal gå med overskudd, gi klubben ekstra tid i forhold til egenkapitalkravet. Men daglig leder Tor Rullestad har tidligere påpekt at klubbens utfordringer er i høst, og at gjeldssaneringen må gå i orden uansett.

***** Derfor kan HamKams skjebne stå og falle på næringslivet i byen. Klubben selv skal være svært forsiktige med å ta initiativ i forhold til å forskjellsbehandle kreditorer, men det er tillat at eksterne kan komme inn å dekke Poldners krav.

Les også:

  • Krisemøte i HamKam i natt
  • HamKam fikk ikke solgt spillere
  • Dette er mannen som kan velte HamKam

Nei fra Eidsiva

HA-sporten har de seneste dagene vært i kontakt med flere fra næringslivet med tilknytning til HamKam.

Eidsiva mener fortsatt at grensen er nådd.

– Det er nok en fjern tanke at vi skal kunne hjelpe HamKam mer nå, sier økonomiansvarlig Leif Henning Asla.

Sparebanken Hedmark etter det HA-sporten kjenner til fortsatt en ubesvart forespørsel på omgjøre et lån til HamKam til et ansvarlig lån.

Til videre hjelp har Harry Konterud ingen kommentar, men etter det HA-sporten erfarer er det lite sannsynlig at de kommer til å gjøre det.

(Artikkelen fortsetter)

AVGJØRENDE MANN: Ton Poldner kan redde HamKam ved å ettergi det HamKam skylder ham. Men det skjer trolig ikke.

Hage avventer

Terje Haugan i Utstillingsplassen ble forsøkt kontaktet i går kveld, men uten å få svar.

CC og Knut Hage hadde følgende å si:

– Til det kommer et konkret forslag på bordet, får vi vente og se. Jeg er i utlandet, men blir holdt oppdatert. Jeg snakker med Tor Rullestad, forteller Hage.

– Hva om næringslivet blir siste utvei for å få dekket gjelden HamKam har til Poldner?

– Da får vi se. Uansett må jeg få gi litt skryt til det Tor Rullestad og Morten Andreas Meyer har gjort i HamKam den siste tiden. De har jobbet meget godt for å få mye gammel moro under teppet. Vi får håpe og tro at dette løser seg, og at også forbundet kan se på situasjonen i forhold til neste sesongs budsjett, sier Hage til HA-sporten.

Diskresjon

Gjennom inntrykkene HA-sporten har fått den siste tiden, er det Eidsiva som i størst grad ikke kommer til å hjelpe HamKam med Poldner-gjelden, hvis det blir klubbens eneste løsning.

Det ikke grunn til å tro at alle i det regionale næringslivet melder seg ut.

Morten Andreas Meyer uttalte i går at han håpet og trodde det kunne finnes noen der ute som kunne hjelpe til.

Og det er det nok. De store samarbeidspartnerne vil jo heller ikke være tjent med at HamKam sendes ned til 2. divisjon som en konkurs bedrift.

Det de kan være tjent med er å holde tett om at de hjelper klubben med Poldners gjeld. De store aktørene er jo innblandet i annen sponsorvirksomhet i byen, og i forhold til eventuelt andre idrettslag og de øvrige kreditorene i gjeldssaneringen, vil nok helt sikkert de som måtte redde HamKam opprettholde diskresjon.

Les mer om

  1. Fotball 1. div