Leke har forlatt Ålesund - forhandler med ny klubb

Aalesund har gitt Leke James (22) tillatelse til å gå i forhandlinger med en potensielt ny arbeidsgiver.

Leke James er på vei bort fra Aalesund.

Leke James ble onsdag observert på flyet på veg fra Ålesund til Oslo. Deretter går ferden videre til en hittil ukjent plass i utlandet.

— Vi har gitt Leke anledning til å snakke med en klubb. Men hvilken klubb det er og hvor den klubben holder til har jeg foreløpig ingen kommentar til, sier AaFKs klubbdirektør Henrik Hoff.

Les også

Boli kan bli den første av flere AaFK-signeringer

Sunnmørsposten har tidligere skrevet at kinesiske Dalian Aerbin har ønsket Leke James, men Hoff vil ikke kommentere hvilken klubb eller land det er snakk om. Det er uansett verdt å merke seg at overgangsvinduet i de fleste land nå er stengt — med noen få unntak: Blant dem Kina og Russland.

Overgangssagaen rundt Leke James har pågått i lang tid nå. Over flere overgangsvinduer har utenlandske klubber jaktet nigerianeren, som har kontrakt med Aalesund ut årets sesong.

Leke James har ikke lagt skjul på at han ønsker seg bort i dette vinduet. Samtidig innser Aalesund at et salg kan være fornuftig i dette overgangsvinduet slik at klubben får en solid overgangssum.

Les også

Solgt for ti millioner for ett år siden. Nå er han AaFK-aktuell

Nå som James har forlatt Aalesund virker en overgang nærmere enn noen gang.

I så fall fortsetter Aalesunds spillerjakt ytterligere noen uker. Selv om Franck Boli for tiden viser seg fram i Aalesund — og det er stor sannsynlighet for at det ender med en overgang - er han ikke tiltenkt som erstatteren for Leke James.

— Det med Franck er helt uavhengig av et Leke-salg. Han er på en måte erstatteren til Henrik Bjørdal, sier klubbdirektør Henrik Hoff.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk