Fotball

Tre personer siktet for drapsforsøk på tidligere RBK-spiller

Nicki Bille Nielsen alvorlig skadet – en person på frifot.

Nicki Bille Nielsen. ©PER KJÆRBYE / FODBOLDBILLEDER

 • Øystein Jorem
  Journalist Adresseavisen

Tre personer er siktet for å ha forsøkt å drepe den tidligere Rosenborg-spissen Nicki Bille Nielsen med hagle.

Episoden de er siktet for, fant sted andre juledag i fotballspillerens bolig i Sydhavnen i København, skriver Ekstra Bladet. Der skal de tre ha skutt med hagle mot Bille, som skal ha blitt truffet i høyre underarm og alvorlig skadet.

Politiets etterforskningsleder sier til danske BT at skadene ikke er livstruende. Ifølge NTB var han frisk nok til å bli avhørt av politiet onsdag.

Les også

Tidligere RBK-spiller Nicki Bille Nielsen har fått sparken

Ikke varetektfengslet

To av de siktede er pågrepet og ble fremstilt for varetektsfengsling i København onsdag, mens den tredje personen fortsatt er på frifot. Forhøret i retten ble holdt bak lukkede dører.

Begge de to pågrepne nekter straffskyld for hendelsen. Påtalemyndigheten ønsket å varetektsfengsle de to pågrepne, men dommeren avslo ønsket. I stedet besluttet dommeren å opprettholde anholdelsen i tre dager, før de på nytt må møte i retten.

De tre er også siktet for å ha oppbevart haglen som skal ha blitt brukt under hendelsen natt til onsdag.

Ifølge Bjarke Madsen, etterforskningsleder ved København-politiet, ble en person hentet fra leiligheten Nicki Bille eier, i ambulanse natt til onsdag. Han vil ikke bekrefte om personen er Nicki Bille eller noen andre, men sier at politiets teknikere jobber på stedet.

Les også

Den tidligere RBK-spilleren om tiden i fengsel: – En fange fikk kokende olje over seg

Fikk sparken etter bråk

30-åringen Nicki Bille Nielsen sonet tidligere i år en fengselsdom på én måned på grunn av en voldsepisode i Monaco. Han vendte så tilbake til dansk fotball og Lyngby etter å ha spilt for greske Panionios.

I oktober ble han pågrepet på Strøget i København etter å ha opptrådt truende og vært i besittelse av en luftpistol, noe som resulterte i at han fikk sparken i Lyngby.

Rosenborg-spiss

Bille spilte for Rosenborg i 2013 og 2014. Også da kom han i trøbbel, blant annet for å ha bitt en politimann under en fuktig bytur i København. For den episoden ble han straffet med 60 dagers betinget fengsel og 80 timers samfunnstjeneste.

Bille ble også pågrepet av politiet etter bråk på byen i Trondheim i 2013. Og tilbake i 2009 fikk han betinget fengselsstraff og samfunnstjeneste for å ha delt ut et knyttneveslag.

Saken oppdateres

Les mer om

 1. Nicki Bille Nielsen

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Nicki Bille tiltalt for å slå dørvakt med knyttneve

 2. FOTBALL

  Bille klar for ny klubb

 3. FOTBALL

  Nå er han klubbløs igjen

 4. FOTBALL

  Nicki Bille gjør fotballcomeback

 5. VERDEN

  Dansk politi mistenker planlagt terrorangrep – 20 pågrepet

 6. VERDEN

  Flere terrorsiktede løslatt i Danmark