Fotball

Mourinho: - Jeg tror ikke Moyes blir sint på meg

Chelsea-manager José Mourinho tror Manchester Uniteds tittelforsvar i Premier League ble lagt dødt etter søndagens 1-3-tap.

AVSRKIVER UNITED: Etter seieren søndag mener Mourinho at Manchester United er helt ute av tittelkampen.

Samuel Eto'o scoret sitt første hattrick for Chelsea da United ble påført sesongens sjuende serietap. Den regjerende seriemesteren vaker dermed langt bak tabelltoppen, og Mourinho anser det nesten som umulig for United å forsvare seriemesterskapet.

— Jeg tror ikke David (Moyes) blir sint på meg om jeg forteller realiteten, som er at de er 14 poeng bak Arsenal, 13 bak Manchester City og 12 bak oss. Ett lag kan kanskje kollapse, men alle tre? Jeg tror de må kjempe om en plass i topp fire, sa Mourinho etter storkampen på Stamford Bridge.

Portugiseren håper United hever seg. Han vil gjerne at rivalen plukker poeng mot Chelseas utfordrere i gullkampen.

— De vil kjempe videre med stolthet, og forhåpentligvis vil de slå de andre i toppen. Vi er ferdig med United i ligaen.

Moyes på sin side nekter å innrømme at slaget om Premier League-tittelen er tapt. - Det er en enorm utfordring. Jeg skulle gjerne sett at vi var i en bedre posisjon, men vi kaster ikke inn håndkleet før det er umulig å ta igjen tabelltoppen. Jobben vår er å prøve å ende som nummer én, sa Moyes.

Ingen panikkjøp

Skotten tok over for legendariske Alex Ferguson før sesongen. Selv om Manchester United ligger på sjuendeplass og står i fare for å gå glipp av mesterligafotball neste sesong, vil ikke Moyes være med på at storklubben er i krise.

— Det er ingen smarte løsninger annet enn å prøve å vinne neste kamp.

50-åringen avviser at United vil endre strategien for januarvinduet og ty til panikkjøp.

— Nei, klubben har en langsiktig plan og vet presist hvilken retning den skal gå og hvilke spillere vi gjerne vil hente. Resultatene endrer ikke på det, slår Moyes fast.

Ligacup

United gikk rett i strupen på Chelsea søndag, men gjestene fikk ikke betalt for den gode starten. Før Eto'o ordnet 1-0 etter 17 minutter, hadde hjemmelaget knapt vært over egen banehalvdel.

— Vi fortjente ikke å ligge under 0-2 til pause. På det første målet var vi uheldige, men på de andre kan vi ikke skylde på andre enn oss selv. Vi forsvarte oss ikke godt nok og var ikke giftige nok på topp, oppsummerte Moyes.

Manchester Uniteds neste kamp er mot Sunderland i returoppgjøret i ligacupsemifinalen hjemme på Old Trafford onsdag. Moyes' menn ligger under 1-2 fra første møte. Ligacupen kan fort bli Uniteds eneste sjanse til å vinne et trofé denne sesongen. Få tror laget har muligheter til å gå til topps i mesterligaen.

Storklubbens neste seriekamp er mot Cardiff når Ole Gunnar Solskjær vender tilbake til «Drømmenes teater» 28. januar.

(©NTB)

Premier League

SVUTMP
1Manchester City37286396247290
2Liverpool37278291256689
3Chelsea372011674324271
4Tottenham Hotspur372151164402468
5Arsenal37213135647966
  • Champions League
  • Europaliga
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Premier League
  3. Manchester United