Fotball

Dette bildet startet rykteflom om Ødegaard - nå har Deila fått nok

Celtic-manageren avviser at Real Madrid-talentet kan havne i Skottland.

GAMLE KJENTE: Både Martin Ødegaard (helt bakerst til venstre), faren Hans Erik og tidligere trener Ronny Deila (nummer seks fra venstre, bakre rekke), så Strømsgodset spille mot Lillestrøm.
 • Nicholas Bergh
  Nicholas Bergh
  Journalist

Spanske aviser har gjentatte ganger hevdet at Martin Ødegaard skal lånes ut fra Real Madrid den kommende sesongen.

GA HAM SJANSEN: Ronny Deila var treneren som gjorde Martin Ødegaard til tidenes yngste eliteseriespiller. Nå er Deila manager i Celtic.

Det har Celtic-manager Ronny Deila, som var Ødegaards trener i Strømsgodset, fått merke. Gjennom hele sesongen har Deila fått spørsmål om muligheten for et Ødegaard-lån. Nå har han fått nok.Den skotske avisen The Herald skriver at Deila reagerer med «sinne» på spekulasjoner om at Celtic skal låne Ødegaard.

— Jeg skjønner ikke hvordan det kommer ut. Det er hentet fra det blå. Jeg snakket med ham én gang, i mai, men det var bare en vennlig samtale. Det handlet ikke om en kontrakt, og det er ikke noe vi har i tankene, sier Deila til avisen.

Møttes på Godset-kamp

Møtet i mai Deila refererer til var trolig i Drammen. 31. mai var nemlig både Ødegaard og Deila på plass for å se Strømsgodsets kamp mot Lillestrøm. Bildene av Ødegaard og Deila på tribunen satte ytterligere fart på rykteflommen. Blant andre The Scottish Sun (krever innlogging) skrev at Deila ønsket å hente Ødegaard etter møtet.

Nå er imidlertid Deila klokkeklar på at Ødegaard ikke havner i Celtic.

— Martin blir der. Jeg vet ikke hva som skjer med ham, men det er ingenting som tyder på at han går til Celtic nå.

Celtics angivelig Ødegaard-interesse har fått stor spalteplass i skotske aviser. Forrige søndag skrev for eksempel avisen The Scotsman at Celtic hadde kommet med et bud på Ødegaard.

Les også

- Deila byr på Ødegaard

— Ødegaard kan bli best i verden

Deilas uttalelser kommer i forkant av Celtics Champions League-kvalifiseringskamp mot islandske Stjarnan. Celtic-manageren virket altså fast bestemt på å ta liv av Ødegaard ryktene en gang for alle.

Deila har brukt store ord i sin omtale av Ødegaard på flere tidspunkter denne sesongen, noe som trolig har bidratt til ryktene om at Celtic er interesserte i unggutten.

Les også

Nye rykter om Ødegaard: - Slo alle stjernene i fysisk test

I januar, like etter at Ødegaard signerte for Real Madrid, sa Deila at det var mulig for klubben å hente Ødegaard.

I april sa Deila at Ødegaard ville slitt med å få spilletid i Celtic, men han roste samtidig stortalentet.

– Jeg mener Martin Ødegaard er en av de mest talentfulle 16-åringene i verden, kanskje til og med nummer én, men han er ikke bedre enn en toppspiller i den norske eliteserien.

Det var Deila som ga Ødegaard eliteseriedebuten i april 2014, i en kamp mot Aalesund. Allerede etter den kampen uttalte Deila at Ødegaard kunne bli verdens beste spiller.

 1. Les også

  David Moyes roser Deila: - Gjorde det veldig bra i Celtic

 2. Les også

  Nytt norsk supertalent skal på showturné: Celina mot Ødegaard i Australia

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  NORGE
  Publisert:

  To trebroer ble anbefalt forsterket etter forrige brokollaps i 2016. Det skal ikke ha blitt gjort.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5