Fotball

Forsvarstrøbbel i Brann

<p>Tre av fire forsvarere uaktuelle mot Molde.</p>

zsolt lead
  • Christer Sævig

Søndagens kamp mot Molde går uten Christian Kalvenes, Zsolt Korcsmár, Maxi Bajter og Birkir Már Sævarsson. Sistnevnte soner karantene, de andre er skadet. Siste på skadelisten er Korcsmár som fikk en hofteskade i landskampen mot Moldova tirsdag.

– Han er uaktuell. Han skadet seg i landskampen. Jeg vet ikke hvor alvorlig det er, det får du nesten ta med det medisinske teamet, sier Rune Skarsfjord til bt.no.

Grønner fra start?

– Det er snakk om smerter i en liten muskel i hoften, og det fører til at Zsolt ikke kan yte hundre prosent på fotballbanen, sier Gregor Monsen i Branns medisinske apparat til brann.no.

Det betyr at det enten blir Yaw Ihle Amankwah eller unggutten Jonas Grønner som tar plass i midtforsvaret ved siden av Lars Grorud. Grønner ble nettopp hentet opp på klubbens B-liste og kan altså få sin debut mot serieleder Molde. Han er med i troppen som drar nordover.

– Jeg har bestemt meg, men laget får ingen nå, sier Rune Skarsfjord.

I tillegg til midtforsvaret, må han gjøre endringer på kantene og i angrep. Med gule Sævarsson på sidelinjen, trekkes trolig Bjørnar Holmvik ned som back. Bak Kim Ojo kan det være duket for Fredrik Haugen, med Erik Mjelde og Diego Guastavino på kantene. Skarsfjord har også Bentley tilgjengelig.

Lukket portene

– Vi må hive innpå de som er friske. Vi har god dekning. En ung og god tropp tar vi med oss, melder han.

De mange usikkerhetsmomentene var også grunnen til at første del av fredagens trening ble stengt for pressen. Brann trente for seg selv bak lukkede Stadion-porter.

– For å få litt ro. Vi trenger ikke å utlevere alt vi gjør, det blir noen endringer på laget og da synes vi det er greit å trene på det for oss selv, smiler Skarsfjord.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodoe/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien