Spania-sjokket: Nå kan alt glippe for Barcelona

For én måned siden cruiset de mot seriegull og var favoritter til å vinne Champions League.

BOM STOPP: Ingenting går veien for Luis Suarez og Barcelona om dagen. Her ser vi mandagens forsider av de spanske storavisene Marca og AS.
  • Roar Lyngøy

Nå er Barcelona så vidt serieleder i Spania, og Champions League-drømmen er knust.

Søndag kveld ble det 1-2-tap hjemme mot Valencia.

– Nytt kraftig slag for Barcelona, konstaterer storavisen Marca.

– Valencia stilnet Camp Nou, skriver AS, også de med et bilde av en fortvilet Barcelona-spiller Gerard Pique.

– Barcelona har mistet all selvtillit og står nå foran en dramatisk avslutning i de fem siste rundene, skriver avisen Sport.

Var 12 poeng foran Real

Det er nesten ikke til å tro det som har skjedd med Barcelona bare i løpet av en måned. 12. mars knuste de Getafe 6-0 hjemme. Barcelona var suveren serieleder og hadde åtte poeng ned til Atlético Madrid, mens Real Madrid var hele 12 poeng bak.

Så kom nedturen. Det startet med 2-2 mot Villarreal 20. mars. Så kom det første tapet siden oktober da Real Madrid vant 2-1 i «El Clásico». Det er blitt etterfulgt av ytterligere to nederlag mot Real Sociedad (0-1) og nå altså hjemme mot Valencia (1-2).

Nå er det dødt løp med fem serierunder igjen. Kun en bedre målforskjell skiller ned til Atlético Madrid, mens Real bare er poenget bak.

Innimellom denne elendigheten har Barcelona også blitt utslått av Champions League i kvartfinalen mot Atlético Madrid.

Kan fortsatt vinne dobbelt

Så mange nedturer til tåler nok ikke Barcelona-trener Luis Enrique. Barcelona kan fortsatt vinne La Liga, og neste måned spiller de cupfinale mot Sevilla.

Men noe må skje. Spillerne henger med hodet, marginene er ikke på deres side, og sjansene settes ikke i mål.

– Vinner vi de fem siste kampene er vi seriemestere. Og hvis det er ett lag som er i stand til å reise seg, så er det Barça, sier trener Luis Enrique.