Celtic vurderer Leke James

Skottene så nigerianeren forrige helg mot Tromsø.

Leke James er aktuell for Ronny Deila og Celtic.
  • Kristian Stenerud

Det er liten tvil om at Leke James er den mest attraktive spilleren AaFK har slik situasjonen er nå. Nigerianeren har scoret fem mål på de sju siste seriekampene og står med ti seriemål totalt denne sesongen.

Da AaFK møtte Tromsø forrige helg satt Celtic-speider Øyvind C. Johansen på tribunen for å følge med på 22-åringen. Det har Sunnmørsposten fått bekreftet.

Les også

Aalesund og tre strake trøstemål på straffe

— Min jobb som Celtic sin skandinaviske representant innebærer at jeg skal ha oversikt over de beste spillerne i denne regionen. Jeg er overbevist over at det er flere spillere i eliteserien som kunne klart seg på et høyere nivå, skriver speideren i en e-post.

Han svarer ikke på spørsmålet om han var der for å se på nigerianeren. Slik Sunnmørsposten forstår det kjenner Leke James selv til at den skotske klubben følger med på det han gjør.

Nigerianerens kontrakt med AaFK går ut etter neste sesong. Det kan bety at klubben må vurdere å selge han etter sesongen for å kunne sitte igjen med en god slump penger. Sannsynligheten for at 22-åringen skriver en ny kontrakt, er svært, svært små.

- Hva synes du om at en klubb som Celtic følger deg?

— Det viser at jeg har gjort noe positivt og at ting går stadig bedre for meg. Det er positivt for min karriere, sier han til smp.no.

- Kan du være interessert i en overgang til Celtic?

— Det er noe jeg må ta stilling til når den muligheten eventuelt dukker opp, sier han.

Nigerianeren sier han bare må vente og se på spørsmål om han ønsker å forlate klubben etter sesongen

Var ettertraktet i sommer

I sommer skrev Sunnmørsposten at klubber fra Russland, Tyrkia, Kina, Nederland, Tyskland, Israel, Belgia og Nederland tidligere har speidet på Leke James.

Les også

Kampen som må vinnes

Interessen var i en periode stor fra den kinesiske klubben Guangzhou R & F, som er samme klubben som kjøpte Abderrazzaq Hamed.

Den gangen skal prislappen på nigerianeren ha vært på tre millioner euro, som med dagens kurs tilsvarer rundt 28,5 millioner kroner.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk