Fotball

Diomande straffet gamle venner - herjet i råsterk Stabæk-seier

Det er av sine egne man skal ha det. Godsets gamle helt Adama Diomande sørget for at Stabæk henger med i gullkampen.

  • Arne Hole

DRAMMEN (Aftenposten): Diomande holdt seg unna scoringslisten da Stabæk slo Strømsgodset på Nadderud i slutten av juni. I går straffet den tidligere Godset-yndlingen sine gamle lagkamerater to ganger da Stabæk vant 2-0. — Gøy å score to, men litt kjipt av det var mot gamleklubben, sa Diomande etterpå og lot være å feire – inntil han takket feststemt Stabæk-fans etter at drammenserne hadde forlatt tribunene.

Strømsgodset har vært et av formlagene i eliteserien etter at Bjørn Petter Ingebretsen tok over som trener etter David Nielsen i slutten av mai. Da hadde Godset tapt 0-4 for Haugesund borte. Etter det har laget tapt bare én gang, og det var nettopp mot Stabæk, 2-3 på Nadderud. Nå har de tapt to ganger mot Stabæk.

Les også

Bob Bradley: - Vi kan gi RBK kamp om gullet

Diomandes kveld

Godt assistert av henholdsvis Ernest Asante og Luc Kassi ble Diomande dobbeltscorer på Marienlyst. Asante, som nå er oppe i 17 målpoeng (åtte mål og ni målgivende) serverte «Dio» ballen på foten rett foran mål på den første scoringen – ni minutter inn i andre omgang.

Innbytter Luc Kassi la en like strøken pasning på kontring da Godset-forsvaret var i ubalanse, og Diomande kunne enkelt score sitt andre for kvelden.

— Vi har et godt trenerteam, og jeg har gode lagkamerater. Derfor ligger vi på andreplass på tabellen, fortsatte «Dio», som ikke ville ta all æren alene.

— Vi spilte veldig bra i første omgang mot Vålerenga sist, og dette var også en bra kampen av oss. Vi trengte den lille ferien vi fikk, for vi har en tynn stall. Da vi startet etter ferien igjen, var vi i hundre, forteller den fysisk sterke spissen, som sto med en ispose på skulderen i intervjusonen etter kampen.

— Jeg fikk en smell mot Vålerenga, men det er ikke noe brudd – bare litt smerte.

13 seriemål veien også opp for mye.

- Vi tapte fortjent

— Mot Stabæk på Nadderud følte jeg det var litt ufortjent at vi tapte. Her var det greit. Vi virket litt energiløse. Kampen mot Hajduk Split satt kanskje i bena, men vi har taklet sånt før. Nå har vi spilt tre kamper uten å score, oppsummerte Godset-trener Bjørn Petter Ingebretsen.

Ingebretsen fikk se at Iver Fossum hadde en kjempemulighet til å utligne til 1-1, men Stabæk-keeper Mande Sayoba lot seg ikke lure ned da Fossum prøvde å lobbe.

På den annen side kunne Stabæk ha gått opp til 3-0 kort etter sitt andre mål. Innbytter Giorgi Gorozia har imidlertid ikke vist seg som noen storscorer. Han var alene med keeper to ganger mot Haugesund uten å score, og heller ikke Espen Bugge Pettersen greide han å lure da han kom alene.

Les også

Bradley etter praktkamp: - Vi er gode nok for gull

Henger med i gullkampen

Etter å ha rundspilt Vålerenga og vunnet 2-0 i forrige serierunde, våget trener Bob Bradley for første gang å si at Stabæk er med i gullkampen. Det krever imidlertid at Rosenborg får noen feilskjær og at bæringene vinner omtrent det som gjenstår av kamper.

— Blir kampen mot Rosenborg på Lerkendal nøkkelmatchen, Bradley?

— Det er det altfor tidlig å si noe om. Det ligger 33 poeng på bordet det skal spilles om, men jeg er veldig fornøyd med måten vi har jobbet på i de to siste kampene. Spillerne løp for hverandre, vi jobbet for hverandre og backrekken fremsto som solid, oppsummerte amerikaneren, som kommer stadig nærmere statue på Nadderud.

Nå har Bradley blikket rettet mot et av sesongens andre mål: å komme til cupfinalen på Ullevaal.

— Vi kom til semifinalen i fjor. Vi ønsker å gå hele veien i år, men vi tar ikke lett på Sandefjord (kvartfinale) torsdag. Cupkamper er det samme over hele verden. Jeg forventer sterk motstand fra Sandefjord.

Keita skapte trøbbel

Etter første omgang burde Stabæk ha ledet. Bæringene hadde de to største sjansene, begge ved Ernest Asante. Tidlig i omgangen fyrte han av en trippel innenfor femmeteren, men alle forsøkene ble blokkert. Så kom han alene mot Espen Bugge Pettersen rett før pause, men mislyktes med å lobbe over ham.

Stabæk-spillerne Adama Diomande og Muhames Keita fikk mye oppmerksomhet før kampen. Begge var med på gullaget da Strømsgodset ble seriemestere i 2013. Godsets høyreside skulle nok ha ønsket at Keita fortsatt var i Godset. Han slet voldsomt med å følge med på Keitas finter og fart. Men Stabæk-spillerne slet med å komme i riktig posisjon på Keitas innlegg. Etter pause ble Keita mer anonym.

Men bæringene er ikke avhengig av én innleid stjerne. Det er en del av dem fra før, og ballsikkerheten er stor.

Skader – og Rosenborg – kan bli Stabæks verste motstander.

Les også

Diomande tror kompisen kan bli gull verdt

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Strømsgodset IF
  3. Stabæk Fotball