Fotball

Dødballsjokket

<p><strong> <a href="/stat/index.jsp?service=kampendirekte2008&amp;matchId=278169&amp;seasonId=default&amp;refId=default&amp;vm=false#278178" target="_blank">FFK — Lech Poznan 1-6:</a></strong> Etter en marerittstart av de sjeldne ble Fredrikstad et lett bytte.</p>

FREDRIKSTAD 20090730:Lech Poznan gikk opp til 0-3 ledelse ved l Manuel Arboleda under Europa League kampen mellom Fredrikstad og Lech Poznan i Fredrikstad torsdag kveld. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX
  • Stian Rønningen

Allerede etter 25 minutter var kampen i realiteten avgjort. Da hadde bortelaget rukket å score tre mål etter horribelt forsvarsspill av FFK. Vanligvis dominerer Raio Piiroja, Jan Tore Ophaug og Kasey Wehrman luftrommet på dødballer imot, men i dag var ikke det tilfelle.

Jakub Wilk satte inn 0-1 etter 9 minutter, da han lå og ventet returrommet etter en corner fra playmaker Semir Stilic. Sistnevnte spilte en stor kamp for gjestene og var nest sist på både det andre og tredje målet til Lech Poznan som ble satt inn av den colombianske midtstopperen Manuel Arboleda.

Fredrikstad hang brukbart med spillemessig i den første omgangen, men det var gjestene som var mest effektive og kunne etter en god omgang gå til pause med 0-3. ## Tribunebråk

Da den første omgangen var halvspilt var det tilløp til tribunebråk blant Lech Poznan sine fans. Ifølge polske journalister skal striden ha dreid seg om at de tilreisende fra Polen ikke ønsket polakker bosatt i Norge som holdt med andre polske lag i sin sving. Dette bråket roet seg ganske kjapt og kampen kunne fortsette.

I den andre omgangen gjorde FFK to bytter for å komme kapp Lech Poznan og det startet veldig bra da Celso Borges satt inn en redusering allerede etter 47 minutter.

Fredrikstads trener Tom Freddy Aune sa følgende om pausepraten.

— Jeg skal ikke gå inn i detalj på hva jeg sa i pausen, men vi bestemte oss for å vinne den andre omgangen.

- Pinlig

Dessverre for FFK fortsatte det elendige forsvarspillet og da var det bare å ta frem kuleramma.

— Vi fikk litt mer energi etter scoringen til Celso, men når de går nesten rett i angrep og scorer 1-4 blir det vanskelig.

I tur og orden scoret Robert Lewandovski, Slavomir Peszko og Tomasz Bandrowski tre mål på åtte minutter. Om kampen ikke allerede før pause var avgjort ble spikeren definitivt slått til bunns da nevnte Bandrowski satt inn Lech Poznans sjette mål for dagen. Fire av disse seks målene kom etter corner.

Aune var svært skuffet etter kampen.

- Dette var pinlig !

FFK-treneren utdyper:

— Dette var juniorfotball og når corner bokstavelig er mål blir det vanskelig. Det går ikke å fremstå med slikt forsvarsspill i Europa.

Resten av kampen var preget av labert tempo der FFK klarte å skape noen sjanser, uten å få uttelling. FFKs tur til Polen 6.august blir en ren sightseeing- tur ettersom håpet om avansement til Europaligaen er svunnet hen grunnet dagens begredelige innsats. Jobben med å motivere spillerne etter dagens kamp blir en vanskelig oppgave. Trener Aune utalte etter kampen følgende.

- Nå skal vi grave oss ned i kveld, men allerede i morgen starter forbredelsene til Viking-kampen på søndag.

Aune sier videre :

— Når det gjelder returkampen i Polen handler det om stolthet, så det blir ikke aktuelt å sende noe juniorlag til Polen.

Returkampen i Poznan spilles 6.august.

Les også

  1. Karabakh slo Honka

  2. Riise debuterte for Fulham

  3. Effektive minutter

  4. VIF snytt for to straffer

Les mer om

  1. Europa League