Dødelig effektiv

<p><strong> <a href="/stat/index.jsp?service=kampendirekte2008&amp;matchId=281790&amp;seasonId=default&amp;refId=default&amp;vm=false#278218">NK Slaven — TIL 0-2 (1-4 sammenlagt):</a></strong> Sigurd Rushfeldt (36) scoret på to av to sjanser og sendte TIL videre.</p>

Koprivnica, Kroatia 20090806:Tromsø spiller Sigurd Rushfeldt jubler etter sin 0-1 scoring mot Slaven Belupo under Europa League kampen i Koprivnica torsdag kveld.Foto: Aleksandar Djorovic / SCANPIX

GRADSKI STADION/KOPRIVNICA: Sigurd Rushfeldt (36) skal ha mye av æren for at TIL gikk videre til play-off i UEFA Europa League. Med scoring i 2-1-seieren på Alfheim og begge målene i 2-0-seieren på Gradski Stadion i kveld, kan veteranen glise.

– Vi viser ikke blendende spill, mister ballen litt for mye, men gjør det vi skal. De to kampene mo NK Slaven sett under ett så synes jeg vi gjør en god figur, sier tomålsscoreren,.

LES OGSÅ: Iskaldt videre

– Lær av Sigurd

Allerede etter 14. minutter sørget Rushfeldt for en drømmestart for "gutan".

– Det er ikke så ofte jeg får ballen akkurat der, men jeg har trent mye på det, sier Rushfeldt, som også scoret på sin eneste andre sjanse i kampen og dermed sørget for å sette spikeren i kista.

– Det er ikke tilfeldig at Sigurd scorer der. Det har han trent på trening etter trening. Så en oppfordring til alle unge spillere, se og lær av Sigurd Rushfeldt, sier TIL-trener Per-Mathias Høgmo.

Sigurds dødelige blikk

– Det er det de snakker om i internasjonal fotball, å ta vare på de sjansene vi får. Jeg synes ikke Slaven skaper så utrolig mye, de har noen få sjanser på headinger, sier TIL-kapteinen.

Og Høgmo kunne fortelle i etterkant av kampen, akkurat hvor mye seier betydde her for kapteinen.

– Jeg så det på øynene hans i går på trening. Han ville virkelig gå videre og hadde dødblikket, sier Høgmo, som også benyttet anledningen til å vurdere hvilket lag det er TIL nettopp har slått ut.

– Et kjempegodt hjemmelag som har vært i e-cup syv-åtte år og slår de aller fleste lag her på Gradski Stadion. I fjor hadde de én seier på bortebane, det vil si de henter så å si alt av poeng her.