Hyllet, jublet, deppet

<p><a href="/stat/index.jsp?stats=true&amp;type=kampfakta&amp;matchId=296185"> <strong>VIF — Tromsø 2-0:</strong></a> Vålerenga-kampen ble en meget spesiell opplevelse for Mustafa Abdellaoue.</p>

Oslo 20110710.Tromsøs Mostafa Abdellaoue (tv) og Thomas Drage i eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Tromsø på Ullevaal Stadion søndag kveld. Til høyre: Vålerengas Kristofer Hæstad.Foto: Aleksander Andersen / Scanpix

ULLEVAAL STADION (Aftenposten.no): Mustafa Abdellaoue fikk mye oppmerksomhet før søndagens kamp mot Vålerenga. Ikke rart, med fem mål på sine 12 foregående seriekamper har den innleide Vålerenga-spissen vært en umiddelbar hit for tromsøværingene, mens Vålerenga har slitt med å finne nettmaskene lenger sør.

Ikke rart at 22-åringen var kjempetent før kampen, og han fikk akkurat den mottakelsen han hadde ønsket: Hyllet av Klanen i det kampen satte i gang – og farlig nesten fra første ballspark.

Bare 13 minutter gikk det før han så ut til å ha gitt bortelaget ledelsen, men en strålende Lars Hirschfeld fikk blokkert skuddet, som i stedet gikk via stolpen og til corner.

Han yppet seg et par ganger til, men sjansen var i realiteten den eneste, ordentlige målsjansen Tromsø skapte på 90 minutters visitt i hovedstaden, og med 2-0-seier til hjemmelaget, klatret Vålerenga tre plasser opp, og Oslo-laget har dermed en viss kontakt med tabelltoppen (åtte poeng bak Molde, og med én kamp mindre spilt).

«Mustafa vil hjem til seriegull» sang Klanen etter kampen, noe som resulterte i at Tromsø-spissen gikk bort og applauderte Vålerenga-supporterne. Likevel innrømmet han at han var skuffet etter søndagens seanse på sin gamle hjemmebane.

— Selvsagt. Vi taper, da er man deppa.

Statistikksenter Eliteserien:

- Opp til dommeren

Spesielt skuffet er lillebror Abdellaoue over han at han ikke satte den store sjansen i førsteomgangen, hvor han heller ikke fikk hjelp fra dommer Tommy Skjerven. Rett før avslutningen brukte VIF-stopper Stefan Strandberg begge hendene, og Tromsø-spissen hadde et dårlig utgangspunkt i avslutningsøyeblikket.

— Jeg er i ubalanse, men er ikke typen som legger meg i slike situasjoner, jeg forsøker å stå på bena.

- Det Stefan (Strandberg) gjør der, er veldig vanlig i fotball, så får det bli opp til dommeren om det er rødt kort og straffe, sier Abdellaoue nøkternt.

Det ble det ikke, og dermed mistet Tromsø sjansen til å innta tabelltoppen. Noen flere sjanser skapte de aldri, men trener Per-Mathias Høgmo var likevel brukbart fornøyd etter kampen.

- Vi skaper noen halvsjanser, og treffer bra med inngangen vår til kampen. Likevel merker vi at vi har en del unggutter på laget, spesielt i den siste tredelen av spillet vårt, sier Tromsø-treneren til Aftenposten.no.

To ute for VIF

Søndag møtes lagene på ny, da med litt forskjellige utgangspunkt. Stefan Strandberg og Mohammed Fellah er suspendert for Vålerenga, mens Freddy dos Santos og Luton Shelton begge måtte ut med skader søndag kveld. Begge har pådratt seg mindre smeller, men medisinsk koordinator Eirik Bjærke er optimistisk, og sier til Aftenposten.no at han tror begge skal være klar i løpet av kort tid.

Garanterer Mos-retur

Tromsø håper på sin side å få tilbake Sigurd Rushfeldt og Miika Koppinen, men vil ha en tung tur til Ungarn i kroppen – retur til Tromsø blir først natt til lørdag. Da blir det viktig for TIL at Mustafa Abdellaoue er like tent som han var søndag kveld, men selv om Per-Mathias Høgmo ønsker å beholde spissen også neste sesong, er svaret fra VIF kontant:

- Mos er VIF-spiller i 2012. Vi sendte ham til Tromsø for at han skulle utvikle seg, og det ser vi at han har gjort, sier en meget tydelig Martin Andresen.

HVA SNAKKER DE OM?: Martin Andresen og Mustafa Abdellaoue etter kampslutt. (Foto: Scanpix)

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk