Fotball

- Fordel å splitte Annan og Winsnes

<p>Tidligere midtbanegeneral Bent Skammelsrud mener Rosenborg skaper mer trøkk fremover med Annan alene på den defensive midtbanen.</p>

KONGE I LUFTEN: Anthony Annan ruver i luften, til tross for at han er en av eliteseriens laveste spillere.
 • Christian Skare Stendal
BØR SPLITTES: Bent Skammelsrud mener Fredrik Winsnes (bildet) og Anthony Annan bør splittes.

I søndagens kamp mot Lillestrøm på Lerkendal snudde nemlig RBK-trener Erik Hamrén litt om på den vanlige midtbaneformasjonen sin. I stedet for å sette Fredrik Winsnes sammen med Anthony Annan på den defensive midtbanen, lot han Annan styre den delen for seg selv, mens Winsnes fikk enda friere spillerom fremover på banen.

Samtidig ble Markus Henriksen og Per Ciljan Skjelbred liggende mer sentralt i banen, og RBKs naturlige breddeholdere offensivt ble backene Mikael Lustig og Mikael Dorsin.

 • Quiz: Fotballekspert? Prøv dagens 12'er!

– Mer trøkk

Det ga positive resultater – overraskende nok fra start. For Rosenborg har hatt for vane å bruke den første omgangen på å spille seg varm, før laget har satt inn nådestøtet etter pause. Mot LSK var det imidlertid et Rosenborg-lag som spilte temmelig positiv fotball før hvilen – ofte med presise pasninger i lengderetning.

– Ved å ha Annan alene sentralt defensivt og tre midtbanespillere foran skaper Rosenborg mye mer trøkk foran mål. Man får løpene som skal til, og den første omgangen mot Lillestrøm er den beste jeg har sett av Rosenborg i år , sier RBK-legende Bent Skammelsrud.

Han mener det er en fordel å splitte rollene for Winsnes og Annan.

– De er såpass like i stilen. Samtidig har Fredrik spilt indreløper, og kjenner rollen. Bruker man to defensivt, mister man én spiller i angrep, sier Skammelsrud.

(Artikkelen fortsetter)

HAR TAKTIKKEN KLAR: Tidligere RBK-midtbanegeneral, Bent Skammelsrud, mener Hamrén gjør lurt i å splitte Annan og Winsnes (Foto: Steinar Fugelsøy)

– Føler meg som en syndebukk

Og mot LSK skapte Rosenborg et par solide sjanser før pause, som både kunne og burde endt med scoring:

Først da Steffen Iversen fant Per Ciljan Skjelbred på rundt elleve meter. Skjelbred satte bredsiden til og prøvde å plassere den ned til venstre for Lillestrøm-målvakt Stefan Magnusson. Sisteskansen strakk seg så lang han var, og fikk slått til corner.

Deretter etter at Iversen hadde driblet seg gjennom stort sett alt som var, før han i siste sekund ble hindret i å avslutte. Ballen trillet til Markus Henriksen, som fikk skuddet sitt blokkert. Til slutt dalte ballen ned foran beina til både Kjell Rune Sellin og Mikael Lustig, som nærmest gikk i veien for hverandre. Den svenske høyrebacken fikk rangen, og banket ballen over fra kloss hold.

– Jeg skal score. Det er en fantastisk sjanse. Jeg føler meg litt som en syndebukk , sier Lustig om den gedigne muligheten.

Erik Hamrén ville ikke si noe om hva RBK tjener på måten spillet var lagt opp på i går, men sier at han var fornøyd med det han fikk se i første omgang foruten de første ti minuttene.

Fredrik Winsnes sier imidlertid at måten å spille på avhenger av at Rosenborg klarer å holde ballen i laget og at backene kommer opp i banen.

– Da skaper det også mer trøkk i boksen. Men det er fordeler og ulemper med alt. Dette er egentlig bare variasjon over tema, og ikke noe hokus pokus, sier han.

– Vant slike i fjor

Men etter hvilen var det som om hjemmelaget tenkte tilbake til det som har vært suksessfaktoren hittil i sesongen. Én god, og én dårlig, omgang. Det ble upresist, labert tempo og rett ut lite sjanseskapende på Lerkendal-matten, og Hamrén virket tidvis svært så frustrert over det spillerne hans foretok seg.

Likevel gikk altså RBK ubeseiret også gjennom sin åttende seriekamp for sesongen.

– Begynner det å ligne mer og mer på fjoråret?

– Neeei. I fjor vant vi denne typen matcher. Da satte vi den avgjørende goalen til slutt.

Høydepunkter Rosenborg — Lillestrøm:

svp://94458?view=ap

Rosenborg — Lillestrøm: Høydepunkter

Les også

 1. - En ålreit kamp

 2. - Spiller vi uavgjort hver kamp, vinner vi ingenting til slutt

 3. Da Lustig lærte uttrykket &laquo;alle sjansers mor&raquo;

 4. Kjempebommenes aften

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Lillestrøm17114232151737
3Bodø/Glimt17104344192534
4Rosenborg1787231201131
5Viking188553225729
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien