Fotball

Mourinho: - Fantastisk for TV-seerne, ikke for meg

Diego Costa og Chelsea bøtter inn mål, men manageren er misfornøyd.

Chelseas Diego Costa (til høyre) feirer 1-0-målet sammen med Branislav Ivanovic, som selv satte inn 2-0 like etter. Costa scoret selv kampens siste og niende (!) mål.
  • Roar Lyngøy

EVERTON — CHELSEA 3-6

Jose Mourinho og Chelsea har fått en perfekt start på sesongen. Lørdag kveld ble det en sterk borteseier mot Everton etter målshow på Goodison Park.

Det ble en helt ellevill kamp. Den første scoringen kom etter 35 sekunder, den andre før tre minutter var spilt. Det stanset på 9 scoringer på Merseyside, 3 til Everton og 6 til Chelsea!

- Dette var en fantastisk kamp for alle på stadion og for dem som så kampen på TV verden over. Men ikke for meg. Vi kan ikke gjøre så mange defensive feil, sier Jose Mourinho til BBC.

— Onsdag ettermiddag brukte vi 90 minutter på defensiv trening på cornere og frispark, men i dag slapp vi inn et tullemål etter frispark. Jeg kan ikke være fornøyd med det, sier Mourinho.

Chelsea-manageren flirer av dem som snakker om gull.

— Det er 35 kamper igjen. Tre kamper er ingenting.

Tredje kampen på rad

Før kampen var det mye snakk om de to tidligere Chelsea-spissene Romelu Lukaku og Samuel Eto'o. Lørdag var begge i Evertons tropp; Lukaku fra start, Eto'o på benken.

Men fansen hadde knapt funnet plassene sine på Goodison Park før Chelsea var i gang. 35 sekunder var spilt da Diego Costa ordnet 1-0. Cesc Fabregas fant Costa med en utsøkt pasning, og alene med keeper Tim Howard var Chelsea-spissen iskald.

Dermed scoret Costa i sin tredje kamp på rad. Han fant også nettmaskene i 3-1-seieren mot Burnley og da Leicester ble slått 2-0. 25-åringen ble Chelsea-spiller 1. juli. Den tidligere Atlético Madrid-spissen kostet 325 millioner kroner (40 millioner euro). Den brasilianskfødte angriperen scoret totalt 36 mål for Atlético forrige sesong, og han har fått en drømmestart i England.

Var det offside?

Enda bedre skulle det bli for Chelsea. To minutter og 52 sekunder var spilt da det plutselig sto 0-2! Branislav Ivanovic så ut til å være i en hårfin offside da han mottok ballen fra Ramires, men dommeren lot den passere.

Chelsea og Manchester City regnes av mange som de største gullkandidatene i Premier League denne sesongen, og det virket som om Chelsea lot seg inspirere av Citys sjokktap hjemme mot Stoke tidligere lørdag.

Dermed gikk Chelsea mot sin tredje strake seier, mens Everton var ille ute etter to uavgjorte før denne kampen.

Etter 15 minutter trodde Everton at de hadde redusert. En corner ble headet i tverrligger av Lukaku, før Distin satte ballen i mål. Men scoringen ble korrekt annullert for offside på Distin.

Mirallas-redusering

Like før pause kom Costa alene med keeper. Forsøket hans endte i stolpen, men dommeren hadde uansett blåst for offside. I stedet for 0-3 ble det 1-2 ved Kevin Mirallas like før pause, da Mirallas på kontant vis headet inn et innlegg fra Coleman på høyresiden.

1-2-reduseringen skapte håp for hjemmelaget, som startet friskt i 2. omgang.

Men etter 67 minutter ble det 1-3. Eden Hazard kom seg inn fra venstre, og ballen gikk i mål via Evertons Seamus Coleman. Etter målet var Diego Costa borte og slang med leppen til uheldige Coleman, noe som gjorde at flere Everton-spillere tente til.

Tim Howard ga grei beskjed til Costa, og amerikaneren fikk gult kort.

Scoret mot gamleklubben

Denne kampen var langt fra over, for Steven Naismith reduserte til 2-3 to minutter senere. I jakten på poeng ble Samuel Eto'o kastet innpå av Evertons manager.

Men Chelsea oser klasse, og etter 74 minutter banket Nemanja Matic inn 4-2 med et presist skudd via stolpen.

Eto'o ville være med på moroa, og like etter headet han inn 3-4 mot gamleklubben etter et frispark. Så gikk det noen sekunder, og vips sto det 3-5 da Everton-forsvaret var passivt og Ramires kunne sette inn kampens åttende mål.

Diego Costa var ikke ferdig. Like før slutt satte han inn 6-3-målet, hans andre fulltreffer for kvelden og hans fjerde Premier League-mål på tre kamper.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City22182254134156
2Liverpool21136255183745
3Chelsea23128346182844
4West Ham United22114741301137
5Tottenham Hotspur1911352622436
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Premier League
  3. Everton FC