Fotball

Solskjær-assistent blir ny Hønefoss-trener

Danske overtar etter Rune Skarsfjord.

René Skovdahl overtar hovedansvaret i kriserammede Hønefoss.

Dansken René Skovdahl er ansatt som ny hovedtrener i Hønefoss. Frode Lafton og Frode Birkeland blir med som assistenter.

Les også

Slik blir Team Solskjær

René Skovdahl jobbet som fysisk trener under Ole Gunnar Solskjær i både Molde og Cardiff. Nå er dansken klar som hovedtrener for Hønefoss, som rykket ned til 2. divisjon denne sesongen etter 17 år strake sesonger i de to øverste divisjonene.

— HBK er en fin klubb med spennende spillere, gode fasiliteter og noen fantastiske mennesker. Det er en stor utfordring, men vi har flere i klubben som er godt informert om spillermarkedet, og som har et godt nettverk, sier Skovdahl til Ringerikes Blad.

Skovdahl jobbet som assistent under Rune Skarsfjord denne sesongen.

Det har vært store omveltninger i klubben siden nedrykket.

Les også

Neida – Solskjær har ikke ranet Molde

Klubben unngikk konkurs med et nødskrik i høst, hovedtrener Skarsfjord takket for seg tidlig i desember, Rolf Magne Walstad avsluttet kontrakten som sports— og utviklingssjef, daglig leder Knut-Inge Stein tok farvel i sommer og HBK Toppfotball AS er blitt lagt ned.

Nå er Tom Gulbrandsen ansatt som ny daglig leder, og sammen med styreleder Knut Kjær Berntsen satser de på at klubben kan ta steget opp til 1. divisjon på direkten under ledelse av Skovdahl, Lafton og Birkeland.

(©NTB)

Les også

  1. Åge Hareide frykter ikke presset

Les mer om

  1. Fotball 1. div
  2. Hønefoss BK