Andreas Vindheim og Malmö tapte knepent mot Chelsea

Den tidligere Brann-spilleren fikk seg lærepenge av Chelsea-stjerne.

Tidligere Brann-spiller Andreas Vindheim i duell med Chelseas David Luiz i Europaligaen torsdag.
  • Roar Lyngøy

MALMÖ - CHELSEA 1–2

Malmö-trener Uwe Rösler ga den tidligere Brann-spilleren Andreas Vindheim tillit fra start mot Chelsea i Europaligaens 16-delsfinale torsdag.

Det var litt av en oppgave som ventet for Vindheim og co, selv om Chelsea kom fra stortap 0–6 mot Manchester City i helgen. Chelsea startet uten sin største stjerne Eden Hazard, men laget var likevel meget sterkt.

Vinterrustne

Én stor fordel hadde Chelsea: De er midt i sesong, i motsetning til Malmö som har en lang vinterpause bak seg.

Det kom fort frem at det er to måneder siden sist Malmö hadde spilt en tellende kamp. I begynnelsen av kampen var det nemlig bare ett lag på banen: Chelsea eide ballen 80 prosent av tiden, mens Malmö-spillerne konstant var litt på etterskudd.

Les også

Arsenal i trøbbel etter flaut bortetap

På etterskudd var forsvaret så definitivt da Ross Barkley ordnet 1–0 til Chelsea etter halvtimen spilt. Barkley fikk stå altfor alene i feltet.

Etterhvert spilte Malmö seg varme, og mot slutten av 1. omgang hadde svenskene et par store sjanser. Men det var ikke all verdens å si på at Chelsea gikk til pause med 1–0-ledelse.

Lurt av Willian

Malmö var tydelig oppildnet over den gode avslutningen av første omgang, for de fortsatte presset i starten av den andre. Arnor Traustasons skuddforsøk ble så vidt blokkert til corner.

Men i stedet for 1–1 var det Chelsea som kontret inn 2–0 etter 58 minutter:

Willian rundet 23-årige Vindheim, kom seg ned til linjen og slo inn til Olivier Giroud som overlistet keeper Johan Dahlin.

Les også

Engelsk kommentator vil ikke klandre Solskjær for PSG-tapet. TV 2-ekspert er uenig.

Redusering gir håp

Malmö var ikke helt ferdige. Etter 79 minutter ordnet Anders Christiansen 1–2 etter nydelig frispilling fra Markus Rosenberg.

Reduseringen gir Malmö et visst håp foran returkampen på Stamford Bridge om en uke. Chelsea er uansett kjempestore favoritter.