Fotball

Snipp, snapp, snute, tabbe-Gomes ute

<p><strong>Tottenham — Real Madrid 0-1 (0-5 sammenlagt):</strong> Real Madrid klar for semifinale mot Barcelona.</p>

Tottenham Hotspur's goalkeeper Heurelho Gomes chases after the ball after fumbling a shot from Real Madrid's Cristiano Ronaldo during the second leg of their Champions League quarter-final soccer match at White Hart Lane in London April 13, 2011. REUTERS/Stefan Wermuth (BRITAIN - Tags: SPORT SOCCER) STEFAN WERMUTH

 • Kjetil Flygind

Tottenham har spilt tidvis gnistrende god fotball i årets Champions League, men i de to kvartfinalene mot Real Madrid ble laget et par nummer for små.

Onsdagens returkamp på White Hart Lane i London åpnet forrykende, men da Cristiano Ronaldo fyrte av en rakett — som gikk rett i grepet til Tottenhams brasilianske keeper Gomes - etter 49 minutter var det hele definitivt over for Tottenhams del.

 • Vi følger Tottenham: Siste nytt om klubben

Skuddet var hardt, men Gomes slapp skuddet midt mellom hanskene, og i desperat jakt på å hindre ballen fra å snike seg over streken, ble brasilianeren liggende og svømme i eget garn.

Nå må Tottenham forsøke å kvalifisere seg til neste års turnering gjennom å forbedre femteplassen i ligaen.

- Vi er stolte av det vi har prestert, men vi tapte for et bedre lag, og var nok det dårligste laget over to kamper , sier Spurs-stjernen Gareth Bale, som har fått mye skryt i sin første Mesterliga-sesong.

— Det har vært fantastisk, ikke bare for meg, men også for hele laget. Men så klart har det vært veldig bra for meg personlig, men vi har fortsatt mange kamper igjen å mye å spille for.

Med 4-0-seieren med seg fra det første oppgjøret i Spania, var oppgaven formidabel for engelskmennene før kampen. Etter Ronaldos mål var den umulig.

Til det var Real Madrid for gode, og da Tottenham aldri klarte å få mål godkjent (Gareth Bale fikk en scoring i 1. omgang annullert, red.anm.) før pause, ble det exit Tottenham i kvartfinalen.

Mourinho i 500

For Real Madrid sin del betyr dette at laget nå er klar for fire intense oppgjør mot sin erkefiende i Spania, Barcelona.

Semifinalen mellom de to blir en skikkelig godbit som garantert kommer til å slå gnister.

– La oss se hva som skjer mot Barcelona. En semifinale er en semifinale, og det kan skje. Vi vil kjempe, men det er ikke tid for å tenke på semiene nå, sa Real-sjef José Mourinho etter 1-0-seieren mot Tottenham.

Han kunne bokføre en ny seier i sin jubileumskamp. Oppgjøret i London var portugiserens 500. på toppnivå.

Kampen på White Hart Lane slo også gnister. 1. omgangen startet forrykende, og første avslutning var levert før det var spilt tre minutter.

Og mens Real var kjappest ut av startblokkene, var det Tottenham som overtok initiativet utover i omgangen. Anført av en strålende Gareth Bale ble det ene angrepet etter det andre rullet opp. Etter tre minutter gikk Bale i bakken inne i Reals straffefelt, men dommeren blåste ikke for noe som Viasats kommentatorduo Roar Stokke og Knut Torbjørn Eggen mente var filming.

Tottenham fortsatte å kjøre Real Madrid, og spesielt Reals høyreback Sergio Ramos fikk kjørt seg ved flere anledninger. Gareth Bale så ut som en racerbil, mens Ramos sto igjen som parkeringsvakt, som Viasat-Stokke påpekte.

Omgangen ebbet ut målløs, mest misfornøyd med de første 45 minuttene var nok Real-stopper Ricardo Carvalho. Han feide Tom Huddlestone i bakken og fikk gult kort. Dermed mister han første semifinale mot Barcelona.

2. omgang ble naturligvis preget av Ronaldos tidlige og heldige mål, og Real Madrid hadde i det store og det hele god kontroll på kampen, selv om Tottenham også etter pause bød på enkelte farligheter. Russeren Roman Pavljutsjenko klarte heller ikke å få ballen i nettet til tross for at han fikk sine muligheter.

Ronaldo ut

Ronaldo gikk ut etter en times spill, inn kom Kaka. Men det som en gang var en av de aller beste spillerne i verden har milevis igjen før han er på nivå med det som førte han til Santiago Bernabeu.

At publikum begynte å forlate White Hart Lane snaue ti minutter før slutt, var det lite å si på. De siste minuttene var kun en formalitet og begge lagene så ut til å nærmest lengte inn i garderoben.

Med Schalke 04s sammenlagtseier over Inter og Real Madrids seier over Spurs betyr det at Schalke møter Manchester United i den andre semifinalen.

Semifinalene spilles 26. og 27. april, med returoppgjør 3. og 4. mai. Finalen spilles på Wembley i London lørdag 28. mai.

Hvem tror du møtes i finalen? Si din mening i kommentarfeltet under.

Les mer om

 1. Champions League

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Tottenham sjanseløse med ti mann

 2. FOTBALL

  Mourinho tror på mirakler

 3. FOTBALL

  Historiske Messi scoret sitt 48. mål for sesongen

 4. FOTBALL

  Han var tilskuer sist Spurs yppet seg

 5. FOTBALL

  Verdsetter Bale til 800 millioner kroner

 6. FOTBALL

  Tottenham herjet med frustrerte Real Madrid-stjerner