Fotball

Denne Spurs-duoen rystet Manchester City

Nå begynner det å lukte Premier League-gull i Nord-London. Christian Eriksen (24) ble matchvinner på egen bursdag.

tadcdfb7.jpg
 • Fredrik Saltbones

Manchester City-Tottenham 1-2

– Jeg kommer til å huske denne dagen. Vi viste at vi er kapable til å hamle opp med de beste, det var en bra kamp, sa bursdagsbarnet Christian Eriksen i TV-intervjuet etter kampen.

Dansken ble tungen på vektskålen i toppkampen mellom Manchester City og Tottenham på Etihad i Manchester.

Scoringen syv minutter før full tid, skyter Tottenham opp i ryggen på ligaleder Leicester. Samtidig er City plutselig på etterskudd.

Første omgang var sterkt preget av at begge lag hadde utrolig stor respekt for hverandre. Manchester City lå usedvanlig dyp med eget forsvar, og Tottenham fikk – til tross for at de spilte på bortebane – lov til å styre mye av spillet og tempoet i kampen.

Men ingen av lagene kom til noe som kan klassifiseres som en skikkelig målsjanse.

Ti minutter etter pause løsnet det plutselig i målprotokollen. Riktignok kanskje med litt hjelp av dommer Mark Clattenburg.

Spurs-back Danny Rose slo et innlegg i retning Harry Kane, men Raheem Sterling kom seg i veien og stoppet ballen med albuen. Dommeren pekte på straffemerket og så ikke ut til å være i tvil.

Harry Kane banket ballen midt i mål, og dermed ledet gjestene 1-0. Norske Bersant Celina (19) satt på benken for Manchester City, men det var en annen 19-åringen som kom inn som innbytter og stjal showet. Nigerianske Kelechi Iheanacho var på rett sted til rett tid da David Silva slo et innlegg fra venstresiden.

Iheanacho sto plutselig helt alene ved straffemerket, og 19-åringen hadde ingen problemer med å skyte ballen opp i nettaket. 1-1!

Men Tottenham hadde mer på lager. Snaut ti minutter før slutt kom argentineren Erik Lamela in på banen. Og 23-åringen – som kostet 30 millioner pund da han kom til klubben for to og et halvt år siden – hadde ikke vært på banen i mer enn to minutter da han skulle få en avgjørende rolle.

Lamela avanserte med ballen fra midtbanen og fant Christian Eriksen med en pasning mellom beinene på sin landsmann Nicolás Otamendi. Bursdagsbarnet Eriksen kom alene med keeper, og satte ballen til side Joe Hart og enkelt i mål.

Manchester City kjørte på med en massiv sluttspurt, men til tross for flere gode muligheter klarte ikke Manuell Pellegrinis menn å score.

Dermed endte det 2-1 på Etihad, og Tottenham tok en særdeles viktig seier i kampen om ligatrofeet. Manchester City er nå på etterskudd, fire poeng bak Arsenal som ligger på tredjeplass.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport som denne uken handler om dopingspørsmål mot norsk dominans, svensk ski-tyveri i Kollen og Høgmos ferd mot giljotinen:

Les også

 1. Disse dansetrinnene gir Liverpool-fansen håp om en lysere vår

 2. Høydramatisk toppoppgjør: Arsenal straffet Leicester på overtid av overtiden

 3. Chelsea herjet med stakkars Newcastle

 4. Ronny Deila svarte kritikerne med seier

Premier League

SVUTMP
1Chelsea86111631319
2Liverpool85302261618
3Manchester City85211631317
4Brighton & Hove Albion843185315
5Tottenham Hotspur8503912-315
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Engelsk fotball
 2. Manchester City
 3. Tottenham Hotspur FC
 4. Premier League