Rooney tilbake i seier

<p><a href="/stat/index.jsp?stats=true&amp;type=kampfakta&amp;matchId=288128"> <strong>Man United-Wigan 2-0:</strong></a> Manchester United vant enkelt mot Wigans ni mann. Men det var Wayne Rooney som stjal overskriftene.</p>

Javier Hernandez kom inn fra benken og scoret Uniteds andre mål. her med kaptein Nemanja Vidic og Wayne Rooney.
Wayne Rooney var tilbake i United-drakt for første gang på over fire uker.
Rooney erstatter Federico Macheda etter 57 minutter.
Tilbake i aksjon.

Kommer han til å spille?

Det var spørsmålet United-supporterne stilte seg selv før kampen.

Og ja, etter 56 minutter ble Wayne Rooney byttet inn for Federico Macheda.

Reaksjonen på Old Trafford var noe avventende.

— Jeg synes Wayne fikk en flott mottakelse, det var veldig godt. Det senket presset må ham svært mye, mente Alex Ferguson.

Spissen gjorde seg som kjent meget upopulær blant supporterne da han annonserte at han ville bort fra klubben tidligere i høst.

Dramaet endte likevel til slutt med at han signerte en ny femårskontrakt med United.

Overtidsmål

Alex Fergusons menn har ikke levert festfotball de siste ukene, og i første omgang var det heller ikke for mye å glede seg over for hjemmefansen på Old Trafford.

Ikke før Ji-Sung Park slo inn fra høyre på overtid, og Patrice Evra dukket opp på bakerste stolpe. Han stupte inn 1-0 da tidligere Lyn-keeper Ali Al-Habsi var på halvdistanse.

- Vi spilte egentlig ikke godt nok i første omgang til å lede, men vi fikk et mål før pause som var veldig viktig, sa Alex Ferguson til Sky Sports etter kampen.

Wigan hadde faktisk flere gode muligheter til å score før hvilen, men utnyttet aldri sjansene.

Ferguson lover nå at Rooney få spille hele neste ukes Champions League-kamp.

- Vi må bli mer konsekvente i laguttaket. Han kommer til å spille samtlige minutter mot Rangers og det kommer til å hjelpe på formen hans , sa United-manageren etter kampen.

To røde kort

Etter at Rooney var kommet på banen, gikk det ikke lang tid før Wigan gjorde jobben mye enklere for hjemmelaget.

Etter 59 minutter felte Antolin Alcaraz Darren Fletcher, og pådro seg helt fortjent sitt andre gule kort for dagen.

To minutter senere hoppet Hugo Rodallega inn med strake bein mot Rafael, og også han ble sendt i dusjen.

Med ni mann er det ikke enkelt å hevde seg på Old Trafford, og Wigan var egentlig aldri i nærheten av å stjele poeng fra United.

Javier Hernandez kom inn etter 65 minutter, og tolv minutter senere headet han på akrobatisk vis inn 2-0 etter innlegg fra Rafael.

Rooney fikk noen sjanser til å score i comebacket, og på overtid burde han klart akkurat det. Volleyen fra seks meter ble imidlertid stoppet av Al-Habsi.

Hjemmelaget fikk flere store muligheter, men det ble med to scoringer.

- Vi er ikke i vår beste form, men vi vinner og det er fantastisk. Vi dominerer fortsatt kamper, og vi er veldig vanskelige å slå, sier Ferguson.

Den siste påstanden er vanskelig å nekte for. United har ennå ikke tapt i år og har nå like mange poeng som Chelsea på toppen av tabellen.