Trosser Rekdal-modellen - lader opp til cupfinale hjemme

<p>Hødd håper vante omigivelser i Ulsteinvik skal gjøre susen før cupfinalen mot Tromsø. Først fredag ettermiddag reiser laget til Oslo.</p>

hodd

Dersom ikke noe spesielt endrer seg i siste liten – som for eksempel skikkelig grisevær den siste uka – gjennomfører Hødd ei siste treningsøkt på Høddvoll fredagen før finalen.

Først på ettermiddagen settes kursen mot Oslo og Ullevaal.

– Her hjemme får vi trygge og gode omgivelser. Får vi på plass serien, kan vi dessuten få senket skuldrene, pustet litt ut og kanskje gjort litt andre ting her hjemme før vi setter inn det siste støtet før finalen. Det kan kanskje være greit å tenke på noe annet enn fotball etter en så lang og intens sesong, sier daglig leder i Hødd, André Nevstad.

Motsatt av AaFK

I sine to cupfinaleår har AaFK hatt suksess med å lade opp i Oslo den siste uka. Kjetil Rekdal har begrunnet dette med å få mest mulig fred og ro rundt spillerne.

Både dette og et treningsopphold i utlandet har vært diskutert i Hødd-ledelsen.

– I den ideelle verden skulle vi reist vekk mandag som kommer og vært vekke i seks-sju dager, men med tanke på at det har vært så usikkert med serien har det vært vanskelig å planlegge. Om vi skulle gå på trynet og rykke ned, hadde det ikke vært noe særlig å måtte leve opp på hverandre en hel uke, sier Hødd-trener Lars Arne Nilsen.

Flere scenarioer

Selv om alt tyder på at Hødd blir i Ulsteinvik helt fram til fredagen, har Nilsen flere mulige scenarioer i forhold til det sportslige opplegget fram mot finalen.

– Hvis vi skulle ryke, hadde det ganske vært greit med noen dager fri for å tenke litt og få overskudd. Holder vi plassen kan vi sannsynligvis kjøre på for fullt. Da er det ingen problemer med å samle nok energi, sier Nilsen.

Samtidig utelukker han ikke helt at Hødd kan finne på å forlate fylket på kort varsel.

– Om langtidsvarselet viser snø, is og elendige forhold, er det muligheter for det, sier han.

Siste økt på kunstgras

Hødd tar flyet til Oslo fredag ettermiddag.

Etter all sannsynlighet skal man ha ei siste økt i LSK-hallen lørdag. Det blir i så fall ei økt på kunstgras. På Ullevaal er det naturgras.

– I og med at det blir ei veldig rolig økt er jeg trygg på at det ikke spiller noen stor rolle. Den 24. november vet du dessuten aldri hvilket vær du får, og det kan være greit å være sikret gode forhold, sier André Nevstad.

Cupfinalen spilles på Ullevaal søndag 25. november. Avspark er som alltid 1315.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk