Fotball

Målkalas på Alfheim i generalprøven

SCORING: Slobodan Vuk og Thomas Lehne Olsen er og klemmer Elhadji Mour Samb etter senegaleserens 2–1-scoring.

Seks mål og ingen vinner i generalprøven i «Slaget om Nord-Norge».

  • Tobias Stein Eilertsen
    iTromsø

Det var en relativt rolig åpning på generalprøven mellom TIL og Bodø/Glimt, men etter 12 minutter var det Glimt som gikk opp i ledelsen etter et selvmål av Christian Landu-Landu, som spilte i en uvant midtstopperposisjon.

Et innlegg fra nesten 40 meter ble slått inn fra Trond Olsen og der gikk Landu-Landu opp og headet ballen i eget mål bak Gudmund Kongshavn. En meget uheldig start for TIL og Landu-Landu.

Les også

TIL-børsen: «Skaff den mannen arbeidstillatelse så fort som mulig!»

«Ulven» våknet

Glimts ledelse varte imidlertid ikke lenge. Ti minutter senere banket Slobodan Vuk inn 1–1.

Den slovenske spissen med kallenavnet «Ulven» fikk en perfekt ball inn fra Gjermund Åsen, møtte ballen på første like utenfor femmeteren og banket ballen opp i nettaket fra vel syv meters hold og lagene var like langt.

Les også

Dette er TILs nye slagord: – Det viser at vi «står han av» i barske omgivelser

Snudde på tre minutter

TIL vare dødelig effektive. Kun tre minuttersenere, i 24. spilleminutt, kom Thomas Lehne Olsen seg fri på høyrekanten, slo hardt inn i feltet. Ballen gikk forbi Glimt-keeper Simon Thomas og der var Elhadji Mour Samb raskest framme og fikk prikket inn ballen fra kloss hold.

Noe svak inngrepen av Glimt-keeper Thomas, som burde fått tak i ballen før den nådde Samb, men det gjorde ingenting for TIL, som dermed var oppe i 2–1-ledelse mot rivalen fra Nordland.

Like før hvilen var «Ulven» nære på å gjøre sitt andre mål for dagen i en tilnærmet blåkopi av førstemålet, men denne gangen gikk ballen lavt og Thomas var med på notene og fikk slått til corner.

Olsen utliknet

Det tok ikke lang tid ut i 2. omgang før det var balanse i regnskapet.

Olsen fikk ballen på bakerste, dro av Magnus Andersen og skjøt forbi Kongshavn i lengste hjørne fra vel 10 meter. Ødegaard var på ballen, men greide ikke å forhindre 2–2, kun tre minutter ute i snøværet på Alfheim.

Etter timen takket målscorer Samb for seg og Morten Gamst Pedersen kom inn og fikk den siste halvtimen.

Gjermund Åsen burde sendt TIL i ledelsen i det 70. spilleminutt da han fikk ballen på vel tre meter, men trønderen fikk ikke skikkelig dreis på avslutningen og Thomas fikk slått til corner.

Like etter var det Glimt som holdt på å ta ledelsen, da innbytter Ugwadu kom i god posisjon, men blåste avslutningen utenfor.

Saltnes snudde

Det var Glimt som var det beste laget i 2. omgang og i 79. spilleminutt var kampen snudd da Glimt gikk opp til 3–2.

Et frispark ble slått inn i feltet og Magnar Ødegaard skulle skjerme ballen ut, men Ugwadu dukket opp bak Ødegaard fikk slått 45 grader tilbake inn i feltet og der prikket Ulrik Saltnes inn 3–2 og kampen var snudd.

Slo tilbake

Men TIL våknet til live mot slutten. I 82 minutt slo Gamst Pedersen en fin corner på bakerste, der var Jonas Johansen sterkest i lufta, headet inn i feltet og der var Landu-Landu og banket inn ballen i nettaket fra vel en meters hold og gjorde opp for selvmålet sitt tidligere i kampen.

I 87. minutt fikk Gjermund Åsen sjansen til å gi TIL en ledelse helt på tampen, men Åsens avslutning fra vel ti meters hold var litt for svak og ble reddet av Simon Thomas.

Helt på tampen fikk unggutten Peter Bjerke sin A-lagsdebut da han kom inn i 89. minutt.

Slobodan Vuk fikk en brukbar mulighet til å avgjøre på overtid, men slovenerens avslutning gikk rett på mål og dermed ebbet kampen ut i 3–3.

Les mer om

  1. Gjermund Åsen
  2. Morten Gamst Pedersen
  3. Magnus Andersen
  4. Christian Landu Landu
  5. Trond Olsen
  6. Jonas Johansen
  7. Tromsø IL