Etterforsker rasistiske tilrop fra en supporter

<p>Opprørt Oldham-spiller måtte roes ned under FA-cupkampen mot Liverpool.</p>

Oldham Athletic's Tom Adeyemi, center, is calmed by Liverpool's Dirk Kuyt, left, and referee Neil Swarbrick during their FA Cup third round soccer match at Anfield, Liverpool, England, Friday Jan. 6, 2012. (AP Photo/Tim Hales)

Merseyside-politiet og Liverpool har satt i gang etterforskning etter gårsdagens FA-cupkamp mellom Liverpool og Oldham. De undersøker om Oldham-spiller Tom Adeyemi ble utsatt for rasistiske tilrop fra en supporter.

Den 20 år gamle forsvarspilleren var tydelig opprørt, og både medspillere og motspillere måtte hjelpe til med å få roet ned Adeyemi. Nå har politiet sluppet en pressemelding om episoden.

– Politiet og Liverpool FC etterforsker en hendelse som skjedde i andreomgang av kampen. Målet for etterforskningen er å fastslå hva som skjedde i forbindelse med denne episoden , skriver politiet i en pressemelding, gjengitt av Liverpool.no.

Ifølge BBC bekrefter også Liverpool at klubben og politiet har satt i gang etterforskning.

Oldham-manager Paul Dickov hadde ikke snakket med spillerne om episoden da han møtte til pressekonferanse etter kampen i går.

– Jeg har ikke snakket med ham (Adeyemi) om episoden, men jeg kjenner han og noe må ha blitt sagt. Han er en rolig gutt, og jeg har aldri sett ham heve stemmen. Når han reagerer slik, er det tydelig at noe har blitt sagt, men jeg vet ikke hva det var, sier Dickov, ifølge BBC.

Manageren la heller ikke skjul på at han var godt fornøyd med innsatsen hans lag hadde lagt ned.

Liverpool vant kampen 5–1 og tok seg dermed enkelt videre til FA-cupens fjerde runde. Oldham tok ledelsen, men anført av Steven Gerrard snudde Liverpool kampen, og da både Andy Carroll og Stewart Downing noterte seg for scoring, ble kvelden fullkommen. I alle fall sportslig sett.

UTSATT FOR RASISME? Oldhams Tom Adeyemi roes ned av Liverpools Steven Gerrard og dommer Neil Swarbrick (Foto: Scanpix).