Nekter for å ha presset Drillo ut

Per-Mathias Høgmo avviser at han utløste sparkingen av Egil Olsen. NFF svarer med offentlig redegjørelse.

FURORE: Byttet fra Egil Olsen til Per-Mathias Høgmo har skapt furore i norsk fotball. NFF kom torsdag kveld med en redegjørelse.

MARIBOR: — Jeg føler definitivt ikke at jeg har vært med på å presse Drillo ut, sier landslagssjef Per-Mathias Høgmo.

Per-Mathias Høgmo smilte og blunket under pressekonferansen inne på stadionet Ljudski vrt i Maribor, der han avholdt sin siste pressekonferanse før sin første kamp som sjef for Norges A-landslag. Han snakket helst om fotball, men var forberedt på spørsmålene om Egil «Drillo» Olsens avgang som han visste måtte komme.

Drillos avgang har vært tema i norske medier torsdag, dagen før Norges skjebnekamp mot Slovenia. Da Per-Mathias Høgmo erstattet Drillo som landslagssjef i starten av måneden, ga Drillo uttrykk for at han var komfortabel med å gi seg.

Senere er det kommet frem at den sparkede landslagstreneren var knust over ikke å få fortsette de to siste kampene i kvalifiseringen, og torsdag toppet det seg da konen Sigrun Vedelden skrev et brev som ble publisert i Verdens Gang der hun kritiserte NFF.

- Dårlige kilder

Ifølge TV 2 skal også medlemmer i styret i Norges Fotballforbund være kritiske til at fotballpresident Yngve Hallén utøvde et utidig press mot Drillo som gjorde at Drillo måtte gå av, og at han i praksis ble sparket.

Hallén avviser at han og generalsekretær Kjetil Siem handlet utover forbundsstyrets forutsetning.

— Det stemmer ikke. Da må du ha dårlige kilder, sier han til TV 2, ifølge NTB.

— Vi var alle (på styremøtet) enige om hvordan vi skulle gå fram, sier Hallén videre.

Landslagssjef Høgmo svarer slik på spørsmål om hvordan han forholder seg til det som kom frem torsdag.

— Det eneste jeg egentlig vil si om saken, er at jeg hadde en god samtale med Drillo (før han takket ja til jobben, red. anm.). Det var viktig for meg, sier Høgmo.

Redegjørelse fra NFF og Hallén

Torsdag kveld sendte Norges fotballforbund ut følgende redegjørelse om situasjonen rundt Egil Olsens avgang som landslagssjef:

NFFs redegjørelse:

Etter ansettelsen av Per-Mathias Høgmo og avgangen til Egil Olsen, har de siste dagers medieoppslag og generelle interesse rundt avgjørelser og prosess gjort det nødvendig for NFF å presisere følgende:

1) Et enstemmig styre besluttet torsdag 3. oktober å ansette Per-Mathias Høgmo som ny landslagssjef fra 1.1.2014

2) Styret ga i tillegg president og generalsekretær mandat til å gå i samtale med Egil Olsen. Dersom han aksepterte en beslutning om å fratre umiddelbart, skulle Per-Mathias Høgmo tilbys å ta over fra og med høstens to VM-kvalifiseringskamper.

3) I møtet bekreftet Egil Olsen at han var overrasket over tidspunktet, men han forstod og aksepterte løsningen. Dette gjentok han også under pressekonferansen hvor den nye løsningen ble presentert.

- Det å være norsk landslagstrener er en høyt profilert stilling og en av de viktigste stillinger i norsk fotball. Når man blir bedt om å fratre en slik profilert stilling, vil det alltid være en følelsesladet situasjon. Noen følelser kommer umiddelbart og andre kommer senere, når man har fått kjent mer på følelsen og diskutert med andre, sier fotballpresident Yngve Hallén.

- Vi vil beklage den situasjonen som har oppstått i ettertid, da det er vår oppfatning at vi var blitt enig med Egil Olsen om et umiddelbart skifte. Derfor beklager vi sterkt det som skjer nå, fordi Egil Olsen har vært og er en svært viktig bidragsyter i norsk fotball, avslutter Hallén.