Fotball

Kollegaens uttalelse fikk Rekdal til å reagere: – Forkastelig

Start-trener Kjetil Rekdal var ikke begeistret for Dag-Eilev Fagermos kommentarer i forkant av den 29. serierunden.

Kjetil Rekdal måtte konstatere at laget hans må jobbe hardt også i siste serierunde for å unngå nedrykk. Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

 • Pål Strande Gamlemoen
  Journalist

Start – Rosenborg 0–1

– Jeg gråter ikke dersom Start rykker ned, med den pengebruken og det de har holdt på med, sa Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til TV 2 tidligere i uken.

Kommentaren kom i forbindelse med at Odd søndag skulle møte Stabæk, som i likhet med Start kjemper mot nedrykk. Fagermo fortalte at han vil foretrekke at Stabæk beholder plassen i Eliteserien fremfor Start.

Søndag tapte Odd 0–3 hjemme mot Stabæk, mens Start røk 0–1 mot Rosenborg i Kristiansand. Dermed er Stabæk, som ligger på direkte nedrykk, bare ett poeng bak Start før den siste serierunden.

LES MER OM SAKEN HER: Odd-treneren refser Starts pengebruk: – Gråter ikke om de rykker ned

Start-ledelsen var ordknapp da de ble spurt om Fagermos kommentarer tidligere denne uken, men etter at søndagens kamp mot Rosenborg var slutt, tok Start-trener Kjetil Rekdal opp Fagermos kommentar.

– Jeg vil gratulere Odd med en fin prestasjon, sa Rekdal syrlig til Eurosport, før han fortsatte:

– Det er en uting når en trener går ut på den måten foran en kamp. Jeg tror ikke de tapte 0–3 med vilje. Det er ikke det dette handler om. Uttalelsen hans før helgens runde var forkastelig. Jeg vet han ikke mener noe med det, men jeg synes at det er merkelig at han gjør det når han skal møte et lag som er involvert (i nedrykksstriden, jou.anm.).

Odd-trener Dag-Eilev Fagermos (bildet) kommentar før helgen var «forkastelig», mente Kjetil Rekdal. Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Samuel Adegbenro ble matchvinner for Rosenborg i Kristiansand. Dermed er trønderne seriemestere før den siste runden.

LES OGSÅ: Tror ikke på Carlsens forklaring: – Den kjøper jeg ikke

I nedrykksstriden er situasjonen følgende: Sandefjord rykket ned søndag. Stabæk ligger på direkte nedrykk med 28 poeng, ett bak Start på kvalifiseringsplass. Lillestrøm ligger foran sørlendingene på målforskjell, mens Strømsgodset og Bodø/Glimt har henholdsvis 30 og 31 poeng.

Siste serierunde spilles 24. november.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt96212171420
2Molde962123111220
3Kristiansund850378-115
4Rosenborg94232014614
5Vålerenga93421513213
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Kjetil Rekdal
 2. Eliteserien
 3. Odds BK
 4. IK Start