Southampton-heltens feiring fikk sjefen til å riste på hodet

Manchester United med historisk nederlag på Old Trafford.

LETTKLEDD: Dusan Tadic scoret kampens eneste mål og ble den store helten. Målet feiret han med å dra av seg drakten.
  • Fredrik Saltbones

MANCHESTER UNITED – SOUTHAMPTON 0-1

Southamptons Dusan Tadic (26) senket Manchester United og krydret det med en «Balotelli-feiring». Han dro av seg drakten og flekset musklene på overkroppen.

Etter kampen virket det ikke som han husket hva han gjorde.

– Jeg vet ikke. Jeg tenker ikke på sånne ting. Jeg vet ikke, sa Tadic selv om feiringen i et intervju vist på TV 2. ## Opp på tredjeplass

Toppkampen mellom Manchester United og Southampton på Old Trafford ble aldri noen forrykende affære, men til slutt var det overraskende nok gjestene som dro det lengste strået.

20 minutter før full tid satte Dusan Tadic inn kampens eneste scoring, og ble naturlig nok den store helten.

– Vi er veldig glade nå. Vi slo en sterk motstander på en fantastisk stadion, men det er det. Nå må vi jobbe hardt videre, fortsatte Southampton-helten.

Denne sesongens utgave av Southampton har vært imponerende gode under Ronald Koemanns ledelse. Klubbens første seier mot Manchester United på Old Trafford sørger for at Southampton nå sniker seg forbi van Gaals menn og opp på tredjeplass i Premier League.

Mislikte «Balotelli-feiringen»

– Tre poeng på Old Trafford, er fantastisk, sa Southampton-sjef Ronald Koeman.

Han var en glad mann, men syntes ikke noe særlig om matchvinnerens feiring.

– Det at han scorer det avgjørende målet er fantastisk, men det andre liker jeg ikke, sa Koeman kort og ristet på hodet.

Første halvdel av kampen var noe som såpass sjelden som en omgang uten én eneste avslutning på mål.

Andre omgang ble heller aldri noe fyrverkeri, men hos Southampton-fansen tok det definitivt fyr etter 69 spilte minutter. Saints-spiss Pellé ble spilt fri inne i feltet og skjøt i stolpen bak David de Gea.

Mata-sjanser på slutten

På returen var Dusan Tadic raskest og satte ballen kontrollert i mål fra 14-15 meter. Et sjokk for United-fansen. Hos bortesupporterne brøt jubelen løs.

Men den som jublet mest var målscoreren selv. Tadic dro av seg drakten og flekset musklene på overkroppen i ren Mario Balotelli-stil. Han fikk gult kort, men brydde seg ikke noe særlig om akkurat det.

Manchester United vartet opp med en voldsom sluttspurt og særlig Juan Mata hadde flere muligheter til å utligne for «de røde djevlene». Men målet kom aldri.

– Vi dominerte kampen, men klarte ikke å avgjøre den til vår fordel, oppsummerte Manchester United-manager Louis van Gaal.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38285594336189
2Arsenal38266688434584
3Manchester United38236958431575
4Newcastle United381914568333571
5Liverpool381910975472867
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League Qualification
  • Nedrykk