Landslagssjefen om Ødegaard i Hegerberg-saken: – Ga ham hundre prosent støtte

Martin Ødegaards Instagram-innlegg ble tema da Lars Lagerbäck møtte pressen.

Martin Ødegaard og landslagssjef Lars Lagerbäck på trening i Lillestrøm torsdag.

I forkant av kvinnelandslagets VM-sluttspill i Frankrike viet fotballmagasinet Josimar en hel utgave til kvinnefotballen.

Der fortalte Ada Hegerberg (23) igjen om hvordan hun følte det var å spille på landslaget – og hvorfor hun etter fiasko-EM i 2017 takket nei til videre landslagsspill.

– Det var tøft på så mange samlinger. Jeg har vært knekt psykisk. Det har vært en dønn depressiv følelse. Jeg hadde mareritt etter å ha vært med landslaget. Sånne ting skal man ikke ha. Hvis du vil komme deg noe sted i livet, må du ta noen valg, sier Hegerberg til Josimar, ifølge VG.

Intervjuet med Hegerberg ble gjennomført i februar, men publisert onsdag.

Utspillet fikk herrelandslagets Martin Ødegaard (20) til å reagere.

– De (kvinnelandslaget) fortjener bedre. At du velger å gjøre et slikt intervju er totalt uforståelig. Timingen er skrekkelig, skriver Ødegaard på Instagram, rettet mot Hegerberg.

– Bare vokser i mine øyne

I ettermiddag møtte landslagssjef Lars Lagerbäck og midtstopper Håvard Nordtveit pressen på Ullevaal stadion.

– Jeg får ta det litt fra begynnelsen. Martin kom og ville vise noe og prate om dette. Han hadde skrevet innlegget og spurte hva jeg tenkte. Han spurte om det ville påvirke oss. Jeg får bare mer og mer respekt for Martin. Jeg må få si at Martin bare vokser i mine øyne.

– Jeg sa at jeg synes det var veldig bra skrevet. Står du inne for dette er det bare å sende ut, sa jeg. Jeg ga ham hundre prosent støtte, sier Lagerbäck.

Landslagssjefen tror Ødegaards kritikk kan samle kvinnelandslaget.

– Jeg vet ikke hvordan jentene fungerer, men jeg tror dette kan samle laget. Jeg har aldri trent jentene, men jeg tror ikke det er så stor forskjell, sier han.

– Jeg støtter Martin. Han har alltid rett til å ytre seg, vi gir ingen munnkurv, sier landslagssjefen.

Martin Ødegaard fikk også støtte fra Håvard Nordtveit.

Støtte fra spillergruppen

Nordtveit var klar på at hele spillergruppen støttet Ødegaard i publiseringen av innlegget.

– Martin vokser mer og mer i mine øyne. Han begynner å bli en mann. Jeg støttet han i det han skrev, sier han.

– Det Ada har fått til står det respekt av. Det kommer jeg aldri til å oppnå. Men det er et lagspill og det er laget som kommer først, uansett hvor god en spiller er. Har man problemer klarer man å takle det innad. Om det hadde skjedd i herrefotballen hadde det blitt tolket likt som nå. Jeg støtter den lille mannen, sier han og sikter selvsagt til Ødegaard.

Kvinnelandslaget forbereder seg i disse dager til VM.

Fått god respons fra kvinnelandslaget

Nordtveit forteller at kvinnelandslaget har satt pris på innlegget til Ødegaard.

– Vi har fått støtteerklæringer fra jentene der nede som forbereder seg til et sluttspill. Jeg tror det var viktig det Martin gjorde.

Midtstopperen mener først og fremst timingen var problematisk.

– Når jentene har jobbet så hardt inn mot et sluttspill, skal fokuset være en annen plass. Vi får håpe de har de rette tankene der nede, sier Nordtveit.

Kvinnelandslaget forbereder seg til VM i den franske byen Reims. Lørdag venter Nigeria i åpningskampen.

Ødegaard og resten av de norske spillerne trente i Lillestrøm tidligere på dagen, før fredagens Romania-kamp. Da ønsket ikke Ødegaard å uttale seg til pressen.