Fotball

Bøe-bloggen: «Med fire meter midtstoppere ute mangler vi en dimensjon»

– Men Viking er poengmessig i rute. En gedigen nedtur nå forhindrer ikke det, skriver Aftenbladets Viking-blogger.

Ingve Bøe er bekymret for Runar Hoves skade.
 • Ingve Bøe
  Ingve Bøe

RANHEIM - VIKING 5–2:

Ja vel. Så fikk guttene våre så hatten passer mot det beste laget fra Trøndelag.

Dette ble til slutt tabbenes og feilvalgenes kveld. I grunnen en merkelig kamp mot et Ranheim-lag vi absolutt burde tatt poeng fra.

Igjen var vi ikke dyktige nok når sjanser skulle omsettes. Denne gangen hang vi ikke med defensivt som til nå har vært den store styrken.

Les også

 1. Berntsen etter tapet: – Tungt, skuffende, overraskende

 2. Viking-børsen: «Det eneste lyspunktet på en mørk Viking-dag»

Runar Hove ble tatt stygt med tilhørende klart gult kort kun etter femten minutter. Stemplingen bakfra var så kraftig at ingen hadde reagert på om dommeren dro fram en annen farge.

Det viser reprisene – noe pipeblåseren ikke får se. Som utbasunert tidligere er det ikke rødt eller straffe om dommeren ikke dømmer det. Sånn er livet.

Vi trenger en friskmeldt Runar Hove på banen. Med fire meter midtstoppere ute mangler vi en dimensjon.

Jakten på utligning gikk skeis

Zlatko Tripic hadde to gedigne sjanser som burde gitt uttelling da vi jagde 3-3. Dette før kulerammen ble brukt av vertene. Dermed er det forståelig at vi kastet fram offensiv kraft for å kapre et poeng.

Zlatko Tripic hadde sine muligheter til å score - men det ble bare nesten.

5- 2 var dog i overkant og vi kan trygt konstatere at å legge om til trebackslinje mot slutten ikke bar frukter.

Tommy Høiland var igjen på hugget slik vi liker ham. Et ferdigscoret innlegg til Ylldren Ibrahimaj samt et iskaldt straffespark ble resultatet. Utenom disse var han borti flere nestenmuligheter. Bra svar på tiltale, Tommy.

Iven Ausbø får på chatten og andre sosiale medier så hatten passer. 1-0-målet startet med en vinklet pasning ut mot Zlatko som var midt på egen banehalvdel ut mot krittet. Ikke akkurat i farlig sone. Han tapte i luften og Ranheim fikk sette i gang en overgang. Den duellen kunne vært vunnet.

Ballen ble så tredd gjennom på vår venstrekant og innlegget ble slått perfekt 45 grader i høyden og var bare å styre i nettet. Vi fanget ikke opp dette dybdeløpet denne kampen heller. Hverken på kanten eller inne i boksen. Men tabbe? Nei. Her kunne vi vunnet dueller og tatt ut folk. Da hadde sparket vært glemt.

Dette lærer Berg Johnsen av

2-1-målet kan Tord Salte, som kom inn da Runar Hove ble skadet, ta 100% på sin kappe. Den muligheten skal bare ikke oppstå. Like etter utligningen bar dette bud om hva som kunne komme.

3-2-målet vil unggutten, Lasse Berg Johnsen, lære mye av. Et unødvendig frispark der. Det samme om involveringen i forkant av det lattervekkende fjerde målet. Slikt har alle ferske spillere gått gjennom.

Ingve Bøe tror Lasse Berg Johnsen vil lære mye av den kjipe opplevelsen mot Ranheim.

Lasse Berg Johnsen kom inn etter pause og viste tydelig fotballforståelse, ro med ballen og trygghet i pasningene. Han kan utmerket bli et solid midtbaneanker for de mørkeblå. Feilvurderinger lagres i pannen og lukes vekk neste gang. Det kalles utvikling.

Viking er fortsatt i rute

4-2-målet plasseres høyt oppe på listen av morsomme, rare vurderinger. Jeg lo ikke, Iven Austbø lo ikke. Trenerne lo ikke. Mange andre lo. Nå er det lov å le. Dette blir en klassiker på kavalkader i år framover. Det er noe med alt.

På 5-2-målet trakk forvaret ut som et trekkspill og Ranheim fikk gjøre hva de vil. Kampen var slutt og stortapet konstatert.

Molde styrer mot klar medalje som forventet. RBK lukter utrolig nok på Obos.

Viking er poengmessig i rute. En gedigen nedtur nå forhindrer ikke det. Viking skal holde seg og styre mot plassering omtrent midt på tabellen. Det er det vi snakker om og ikke urealistiske topp tre-plasseringer.

Viking skal gjøre det hjemme for det meste. Derfor behøver de vår støtte for å seire Vålerengen.

Den vinner vi.

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm118302481627
2Molde1181222111125
3Viking126332213921
4Strømsgodset115241720-317
5Sarpsborg 081051422121016
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Viking FK
 2. Ingve Bøe
 3. Eliteserien