Fotball

Vil ikke holde RBK-resultat hemmelig

Men Godsets Stefan Johansen tror gullstriden avgjøres først i siste serierunde.

svp://16367?view=ap
 • Kjetil Flygind
  Kjetil Flygind

MARIENLYST STADION (aftenposten.no): Lørdag kveld reiser Strømsgodset til Tromsø for å forberede seg til søndagens bortekamp mot Steinar Nilsens hardt prøvede TIL-mannskap. Med seier i Tromsø kan Ronny Deilas menn sikre seriegullet, klubbens første på 43 år.

Det avhenger av hvordan det går i oppgjøret Rosenborg-Viking på Lerkendal. For skulle Rosenborg tape mot rogalendingene er gullet Strømsgodsets med seier i Tromsø.

— Vi har tenkt på alt og har en plan for alt. Alle scenarier, sier Godset-trener Ronny Deila og smiler.

- Driter i Trondheim

Torsdag var det «business as usual» på Marienlyst i Drammen. Norges beste lag trente som vanlig på kunstgresset. Susende taklinger, temperatur og intensitet og en praktfull chip over keeper Adam Larsen Kwarasey signerte venstrefoten til Stefan Johansen, var blant ingrediensene.

- Det er lett med Adam i mål, sier Vardø-gutten og ler.

 • Se video øverst i saken.

De to siste serierundene spilles samtidig. Det betyr at lagene hele tiden har kontroll på hverandre. Strømsgodset kommer ikke til å lukke ørene for det som skjer på Lerkendal.

BETENBKTE: Stefan Johansen og Adam Larsen Kwarasey (bak) så betenkte ut på torsdagens trening. Men søndag kan de være seriemestere.

— For å være ærlig så driter jeg i hva som skjer i Trondheim. Det har jeg sagt siden 7. seriekamp da vi ledet serien. Dette er opp til oss selv. Så jeg kan godt få beskjed om at Rosenborg leder både 3-0 og 4-0 for min del. Det betyr ingenting. Så lenge vi gjør jobben vår har det ikke noe å si. Og vi reiser til Tromsø for å ta tre poeng, så får vi telle opp senere, sier Johansen.

- Men taper Rosenborg så kan mye være avgjort søndag kveld…?

— Jada, det kan det. Vi kan ta gullet på søndag, selv om jeg tror det blir avgjort i siste serierunde. Men det spiller ingen rolle så lenge vi er i førersetet. Jeg tror vi tar det. Vi har vunnet de kampene vi skal vinne og vi er i form, sier 22-åringen på Godset-midtbanen.

BLIDE: Godset-trener Ronny Deila (t.v.) og sportssjef Jostein Flo likte det de så på torsdagens trening på Marienlyst.

Vil følge nøye med

Og skulle Godset tape i Tromsø og Rosenborg vinne har drammenserne 15 plussmål i bedre målforskjell enn trønderne.

Godset-trener Ronny Deila har ingen planer om å holde det som skjer på Lerkendal hemmelig for spillerne.

— Nei, og det kan vi vel ikke heller. Jeg regner vel med at det kommer over høyttaleranlegget uansett. Men vi følger selvsagt nøye med på det som skjer i Trondheim. Vi har folk som ser kampen og gir meg beskjed. Vi er veldig klare på hva vi skal gjøre utfra de mulige scenariene. Men det viktigste vi kan gjøre er å vinne selv. Da skal det bli vanskelig å stoppe oss, sier Deila til Aftenposten.

svp://16367?view=ap

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm118302481627
2Molde1181222111125
3Viking136432314922
4Strømsgodset115241720-317
5Sarpsborg 081051422121016
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Tromsø IL
 3. Strømsgodset IF