Fotball

Forbannet Skiri så Herd rakne

Herd slapp inn fire mål på de siste ti minuttene. Akkurat det bryr ikke trener Amund Skiri seg noe om.

SINT: Herd-trener Amund Skiri.
  • Marius Dahl

RØDDE — HERD 6-2

— Det raknet både i hode og kropp. Synd at det blir sånn på slutten, det er ikke noe vi ønsker, men vi lar den passere, kommenterer Skiri overfor Sunnmørsposten et kvarter etter at nedrykket er et faktum.

Strengt tatt blinket nedrykkslysene lenge før det, men da Vegard Bruland ti minutter før slutt satte inn 2-2, tentes håpet for Herd, som måtte vinne og håpe på en smell for Molde 2 hjemme mot Træff.

— Vi satser alt på slutten., men det var ikke nok. Om det blir 2-3 eller 2-6 har ingenting å si, sier Bruland om at ofringen fremover for å få vinnermålet endte med total rakning og fire mål imot - blant annet tre fra innbytter Georg Flatgård.

— Kanskje satset vi litt for mye der, men vi fikk 2-2 og da tentes håpet. Det holdt dessverre ikke, det ble litt åpent bak. Altfor lett. Vi sender for mye folk opp, slår han fast.

— Det rakner fullstendig på slutten. Vi gir det et forsøk, men det holdt ikke. At det ble så mye, tar vi på skuffelseskontoen, sier Skiri.

Mest forbannet var treneren over at Herd ikke klarte å sette press på hjemmelaget, som på stillingen 1-0 fikk en mann utvist etter 17 minutter. Ole Johan Skrede felte Patrik Hjelmset som siste mann.

— Når vi møter ti mann, syntes jeg ikke vi klarer å ha et godt nok overtak. Vi spiller oss inn i feil rom. Rødde skal ha for den høsten de har levert, de er et godt lag, sier Skiri.

— Vi kom ikke opp mot vårt beste nivå og klarer ikke dominere mot ti mann. Det var litt skuffende. Men det levde lenge, både på 1-1 og 2-2, fortsetter han.

Skiri sparket gjenstander i rent sinne da Rødde punkterte nedrykksstriden med 3-2 og 4-2 like etter Brulands utlikningsmål. Tidligere Hødd-spiss Michael Karlsen fikk tidvis gjøre som han ville i rommet Herd etterlatte seg.

— Etter 2-2 var vi på gang og vi hadde lyktes med å flytte frem flere folk. Vi ble mer åpne bak, litt for åpne og klarte ikke å stå imot kontringsstyrken deres og ikke minst Michael Karlsen. Han er jo et angrep alene. Det visste vi, men vi klarte ikke demme opp. De var bedre enn oss med ti mann, sukker Skiri.

— Kampen i dag er summen av årets sesong. Vi gjorde et godt forsøk veldig lenge, men i sum er det ikke godt nok på dette nivået, sier han.

Les mer om

  1. Fotball 2. div
  2. SK Herd