Fotball

Så stoppet Neymar og Messis målshow

Sesongens første poengtap for Barcelona, mens Atlético tok viktig borteseier.

Lionel Messi og Barcelona klarte ikke å overliste Malaga-forsvaret, her representert ved Sergio Sanchez.

MALAGA-BARCELONA 0-0

Barcelona måtte onsdag tåle sitt første poengtap i La Liga denne sesongen. Det ble bare 0-0 i bortekampen mot Málaga.

Lionel Messi og Neymar har begge glitret i sesongstarten, og Barcelona vant sine fire første seriekamper mot Luis Enrique. Onsdag slet det stjernespekkede gjestelaget med å skape noe på solkysten, og Málaga var nærmest scoring.

Den største sjansen hadde Luis Alberto med et frispark, men Claudio Bravo i Barcelona-målet greide å slå ballen i stolpen og ut. Dermed er serielederen fortsatt uten baklengsmål i serien, men offensivt kom den første ripen i lakken.

Messi hadde den beste sjansen, men han greide ikke å utnytte et godt innlegg fra Jordi Alba midt i første omgang. Mot slutten av kampen måtte argentineren ut etter å ha fått en smell i ansiktet.

Rettferdig

– Uavgjort var rettferdig i dag. De forsvarte seg bra og gjorde det vanskelig for oss. Det var vanskelig å finne tid og rom i dag, sa Andrés Iniesta.

Neymar har vært god i sesonginnledningen, men lyktes ikke onsdag kveld. Her sammen med Malagas Sergio Sanchez.

Erkerival Real Madrid har så langt i sesongen vært uvanlig sårbar bakover (9 baklengsmål), men balansert det med et offensivt fyrverkeri (18 mål). Dagen etter at Cristiano Ronaldo scoret fire mot Elche ble Messi og Neymar målløse.Barcelonas poengtap gjorde at Sevilla så sitt snitt til å ta seg opp på samme poengsum med 1-0-seier over Real Sociedad. En tidlig scoring av Gerard Deulofeu sørget for det. Han er for øvrig utleid fra Barcelona.

Sevilla har fire strake seirer etter 1-1-kampen mot Valencia i serieåpningen.

Dødball igjen

Tittelforsvarer Atlético Madrid tok også innpå serielederen onsdag. Miranda nikket inn et hjørnespark fra Koke et kvarter ut i annen omgang. Det ordnet 1-0-seier borte mot Almería, og hovedstadslaget er to poeng bak tetduoen.

– Dødballer er en viktig del av fotballen, og Miranda og Koke er eksperter, sa Atlético-trener Diego Simeone, var for kritikken om at laget er for avhengig av sin dødballkompetanse.

Ytterligere ett poeng bak Atlético følger Real Madrid.

Torsdag har Valencia sjansen til å gjøre Barcelona og Sevilla selskap på 13 poeng. Det skjer om laget slår tabelljumbo Córdoba hjemme på Mestalla. (©NTB)

Les også

  1. Suárez debuterte for Barcelona med et brak

  2. Suárez spiller mot Indonesias U19-landslag

Les mer om

  1. Spansk fotball