Norling så Nest-Sotra rote bort ledelsen

Brann-treneren satt på tribunen da bunnlaget Ullensaker/Kisa ødela hjemmefesten.

Brann-trener Rikard Norling fikk se at Nest-Sotra spilte uavgjort mot bunnlaget Ull/Kisa.
  • John Inge Seljehaug

NEST-SOTRA – ULLENSAKER/KISA 1-1

ÅGOTNES GRESS (bt.no): - I 1. divisjon slår alle hverandre. Det er en jevn liga hvor bunnen plutselig kan slå topplagene. Det er viktig at vi ikke undervurderer motstanderen, men i dag burde vi vunnet, sier Steffen Skålevik, som sendte hjemmepublikummet til himmels etter 21 minutter.

Etter 21 minutters spill fant Johnny Furdal åpningen i forsvaret til bortelaget, da han nydelig fant Petter Martinsen på hjørnet av sekstenmeteren. Martinsen satt fart mot dørlinjen før han la hardt inn foran kassen og siktet mot Steffen Skålevik. Etter mye klabb og babb i feltet greide Skålevik å sende hjemmelaget i ledelsen.

Funnet scoringsformen

— Mål er mål. Jeg føler at jeg er i ferd med å finne tilbake til scoringsformen igjen, etter en periode på seks kamper hvor jeg ikke scoret mål, har jeg nå score i de to siste. Det er veldig deilig, sier spissen som satt inn sitt sjette mål for sesongen.

Likevel er han ikke fornøyd med prestasjonen sin ute på Ågotnes gress.

Etter 1-0 scoringen spilte grønntrøyene med selvtilliten langt ute på drakten. Furdal, Simen Næss og Skålevik terroriserte til tider forsvaret, og sistnevnte kom også til flere gode avslutninger uten å finne veien til nettmaskene

— Jeg burde ha scoret et mål til og kanskje sørget for tre poeng. Det er veldig skuffende at vi rotet bort dette, erkjenner spissen.

Norling spionerte på tribunen

Skålevik gikk fra Brann til Nest-Sotra i fjor høst for å få fart på karrieren sin. Derfor synes han det er gøy at Brann-sjef, Rikard Norling satt på tribunen under søndagens kamp.

— Det var veldig gøy. Jeg følte at jeg fikk vist meg litt frem og viste hva jeg er god for. Men jeg hadde bare en ok dag på jobben, sier han.

Forsvarstabbe ødela

Etter 41 minutters spill var det en annen tidligere Brann-spiller som kom i søkelyset. Henrik Gjesdal gikk i duell sammen med en annen Nest-spiller, og plutselig kom gjestene alene to mot en. Magnus Nikolaisen gjorde ingen feil, og sørget for at hjemmepublikumet stilnet fire minutter før pause.

— Det er min feil og jeg tar den på min kappe. Jeg gikk i en duell sammen med en medspiller, og jeg feilberegnet spretten til ballen og den spratt over meg. Det er en midtstoppers verste mareritt når slikt skjer, sier Henrik Gjesdal, som tar på seg rollen som syndebukk etter 1-1 kampen.

For selv om Nest styrte det meste som foregikk ute på gressmatten greide aldri grønntrøyene å finne veien til nettmaskene igjen. Ull/Kisa lå lavt, mens Nest-guttene misbrukte sjansene foran mål.

— Det er veldig tungt, det føles som et tap. Jeg er utrolig skuffet, sier Gjesdal, som hadde håpet at Brann-sjefen skulle komme på en annen kamp.

— Jeg fikk vist meg frem i dag, både fra en negativ og positiv side. Jeg håper at Norling kommer tilbake og ser på meg for jeg kan bedre enn dette, slår midtstopperen fast.

Kampfakta

Nwst-Sotra – Ullensaker/Kisa 1-1 (1-1)

1. divisjon menn, Ågotnes gress.

Tilskuere: 1014. Dommer: Sigurd Kringstad, Valder IL.

Gult kort: Joakim Hammersland, Nest-Sotra. Shåresh Ahmadi, Lars Jørgen Mork, Ullensaker/Kisa.

Mål: 1-0 Steffen Skålevik (21.), 1-1 Magnus Nikolaisen (41.)

Nest-Sotra (4-5-1): Martin Sanchez Olsen – Mads Songve, Bjarte Haugsdal, Petter Martinsen, Henrik Gjesdal – Simen Næss (Marius Hagen fra 88.), Johhn Furdal Kristoffer Zachariassen, Joakim Hammersland (Bjarne Langeland fra 80.), Ruben Hetlevik - Steffen Skålevik.