Fotball

Hoseth hyller Molde: – Tidenes beste prestasjon

Magne Hoseth mener seieren i Istanbul overgår triumfene i mesterligaen.

Imponert over gamleklubben: Magne Hoseth på besøk i kafeteriaen på Aker stadion tirsdag. Han mener ingenting overgår lagprestasjonen borte mot Fenerbahçe. Foto: BJØRN BRUNVOLL

 • Trond Hustad
  Trond Hustad
  Rbnett

Han har slått Moskva, Mallorca og Olympiakos i mesterliga. Men Magne Hoseth mener seieren mot Fenerbahçe er den største i MFK-historien.

I går var den tidligere Molde-profilen på besøk på Aker stadion. Hoseth var full av lovord om gamleklubbens prestasjoner den siste tida, og ikke minst bortekampen i Istanbul.

– Ja, jeg mener at den prestasjonen er den største i hele Molde Fotballklubbs historie. Det er den beste enkeltkampen. Det handler ikke bare om resultatet, men om selve gjennomføringa av kampen. Bortsett fra noen få situasjoner og et press helt mot slutten, så var matchen prikkfritt gjennomført, sier han til Romsdals Budstikke.

Bakgrunn:

Les også

Molde med drømmestart i Europa: - Trodde knapt det var mulig

– Fenerbahçe virket paralysert

Tommy Høiland scoret på en ytterst frekk straffe i Tyrkia. Foto: NTB scanpix/Reuters

Hoseth var litt overrasket da det tyrkiske stjernegalleriet sviktet totalt mot MFK.– Van Persie hadde to skudd, det var omtrent det eneste de skapte. Nani gjorde ingenting. Det var tydelig at de ble sjokkert over at Molde-laget var så bra. Spesielt i andre omgang virket Fenerbahçe paralysert. Det var en imponerende kamp av Molde, sier Hoseth, som spilte Champions League for klubben i 1999 og Europa League i 2012. Averøyingen synes det er deilig å se at Molde-laget endelig ligner på seg sjøl igjen.

– Molde har underprestert hele denne sesongen. Det er noe alle i norsk fotball vet, og spillerne her vet det bedre enn noen andre. Nå er lysten til å vinne større enn frykten for å tape. Da snur det.

– Bedre enn RBK i alle spillets faser

Hoseth var også imponert over forestillinga mot Rosenborg søndag.

– Det var en fryd å se Molde slå Rosenborg, det er det alltid, sier Hoseth og smiler.

– Ærlig talt, jeg synes Molde var bedre i alle spillets faser. De har en sterkere stall og de er godt trent. De la ned en kjempeinnsats i Tyrkia og holder nesten samme trøkket i 2 x 45 minutter mot RBK. Molde var godt forberedt, mens det er tydelig at Rosenborg fortsatt ikke trives på Aker stadion, sier 34-åringen.

– Hvor langt kan MFK nå denne sesongen, kan de bli en medaljekandidat?

– Jeg håper at Molde kan kjempe om topp tre. Det vil bety alt hvis klubben klarer å sikre seg kvalifisering til Europa neste år. Men de lagene som ligger foran på tabellen har vært flinkere til å plukke poeng mot antatt svakere motstand, fastslår han.

Hyller samholdet

Magne Hoseth kjenner Erling Moe godt fra sin tid i MFK. Han mener treneren får fram det beste i troppen.

– Erling er god til å formidle budskapet sitt. Han er opptatt av samholdet, og mener det er viktig for å skape resultater. Erling er flink til å snakke med spillerne, og han har fått en ny tro inn i gruppa. Molde spilte veldig mange gode kamper under Tor Ole Skullerud, også. Dette handler om de berømte marginene, sier Hoseth.

Både han og Aalesund har svingt i prestasjonene etter at Hoseth noe overraskende signerte kontrakt for de oransje ut sesongen. Nå tror midtbanespilleren han er klar til å avslutte sesongen på bra nivå.

– Jeg var litt sjuk et par dager i forrige uke, og var ikke hundre prosent kampklar mot Odd. Nå er jeg spilleklar igjen og håper jeg kan bidra borte mot Tromsø på søndag, sier han.

PS: Søndag 25. oktober blir en spesiell dag for Magne Hoseth. Da skal Aalesund møte Molde på Color Line stadion.

 1. Les også

  Berg Hestad etter Molde-bragden: – Veldig stolt i dag

 2. Les også

  Molde sjokkerte Fotball-Europa

 3. Les også

  RBK-supporter utestenges etter drapstrussel mot Bakenga

 4. Les også

  Rosenborg nær Europa-bragd - mistet seieren i sluttminuttene

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
1Lillestrøm00000000
 • Champions League-kvalifisering

Les mer om

 1. Eliteserien