Fotball

Prøver 4-3-3 mot Notodden

<p><strong>HAMAR:</strong> Arne Erlandsen syntes at HamKam var for stasjonære både mot Strømsgodset (2-3) og Lillestrøm (0-2). Han ønsker et mer gjennombruddshissig mannskap og tester kanskje en 4-3-3-formasjon mot Notodden på HIAS-banen i morgen.</p>

Arne Erlandsen Foto: Hamar Arbeiderblad

 • Roger Synstad

– 4-3-3 er bare en tallkombinasjon. Det er hvordan vi ønsker å spille, som er vesentlig, sier Erlandsen. Jeg ønsker meg et gjennombruddshissig lag. I de to treningskampene vi har spilt så langt, mot Godset og Lillestrøm, var vi altfor stasjonære. Det samme var tilfelle i Tippeligaen i fjor, men i Adeccoligaen i 2007 var vi bra offensivt.

82 mål

HamKam scoret bare 22 mål på 26 kamper i fjor. For to år siden lagde Kamma 82 mål på 30 matcher i Adeccoligaen.

– Jeg utelukker ikke at vi kommer til å prøve andre formasjoner, men det handler naturligvis om hvilke spillere vi har til rådighet.

I går manglet Juha Pasoja, Tommy Øren, Håkan Malmstrøm og Srdjan Urosevic (i Serbia) på HIAS-banen.

Ringberg sentralt?

Hvis Erlandsen velger å teste 4-3-3-formasjonen, for på den måten å skape et mer gjennombruddshissig og sjanseskapende lag, tenker han kanskje på Adem G\ven, Roman Kienast og Tommy Øren som de tre fremste, Markus Ringberg sentralt på midtbanen og Olivier Karekezi og Marius Gullerud (John Anders Rise) som indreløpere. Thomas Lehne Olsen får antagelig også spilletid mot Notodden. Kandidater til fire plasser i backrekka er Vegar Bjerke, Joachim Sørum, Frode Bjørnevik, Arnar Førsund og Truls Jevne Hagen.

I Jon Masalins skadefravær, er Ivar Rønningen selvskreven i buret.

2-2 i fjor

Arne Erlandsen kommer ikke til å teste noen nye spillere i morgen.

HamKam møtte Notodden i en treningskamp på Børstad i mars i fjor. da ble det 2-2 etter scoringer av Markus Ringberg og Tommy Øren.

HamKam vant begge kampene i Adeccoligaen i 2007: 3-1 (Juha Pasoja, John Anders Rise, Oluwasegun Abiodun) hjemme og 0-1 (Roman Kienast).

Les mer om

 1. Fotball 1. div

Flere artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  En scoring på ett år for HamKam

 2. FOTBALL
  Publisert:

  &ndash; Må ha en vekker

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Får fornyet tillit

 4. FOTBALL
  Publisert:

  - Måtte skjerpe meg

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Adem vil skape panikk igjen

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Her er den nye spissen