Fotball

Spansk storavis med kritikk: - Var en katastrofe

Mener samarbeidet mellom Martin Ødegaard og Zidanes sønn ødela for laget.

Martin Ødegaard blir ofte byttet ut av trener Zinedine Zidane. Her fra A-lagets treningskamp mot Vålerenga i august. Foto: DIGITALSPORT

  • Nicholas Bergh
    Journalist

Etter U21-landskampen mot England på mandag, fikk Martin Ødegaard mye skryt, fra blant andre engelskmennenes trener Gareth Southgate.

Da 16-åringen lørdag kveld var tilbake i startoppstillingen til Real Madrid Castilla, var han imidlertid ikke like imponerende.

Ødegaard ble byttet ut i pausen i kampen mot Real Sociedad II, som Real Madrids nest beste menn til slutt vant 2-1. Trener Zinedine Zidane valgte også å bytte ut sin egen sønn, Enzo Fernández, etter første omgang.

Den spanske sportsavisen AS skriver at byttene viste Zidanes evne til å lese kampene og fremhever at treneren har en nøtt å knekke når det gjelder å få sønnen og Ødegaard til å fungere i samme lag.

— Zidane løste det ved å bruke nordmannen som offensiv midtbanespiller og sønnen som sentral midtbanespiller. Det var en katastrofe. Enzo vandret rundt på søken etter sin plass på banen, og det kom ikke baller opp til angrepet for at skandinaven (Ødegaard, journ. anm.) kunne delta i spillet, skriver avisen.

Videre heter det at byttene, som bestod av at Javi Muñoz og Cedrés erstattet Ødegaard og Enzo Fernández, var «avgjørende» for at Castilla klarte å snu kampen til sin favør.

Zidane har forøvrig valgt sønnen til kaptein: - Det skurrer litt.

- Enzo er større og sterkere

CMore-ekspert Petter Veland følger spansk fotball langt tettere enn nordmenn flest, og holder også et øye med hvordan Martin Ødegaard utvikler seg i den spanske hovedstaden.

Trener for Real Madrids B-lag, Zinedine Zidane, har valgt sønnen Enzo som lagets kaptein. Foto: Digitalsport

I kontrast til skriveriene i spansk sportspresse, mener Veland at Ødegaard og Zidanes sønn Enzo fint kan fungere i samme lag.— De har likheter, begge har god teknikk og godt overblikk, men Enzo spiller mer sentralt enn Ødegaard. Ødegaard er 90 prosent offensive fibre, mens Enzo er 70 prosent. Enzo river og sliter mer, og er større og sterkere, sier Veland til Aftenposten.

Han påpeker også at både Fernández og Ødegaard briljerte i seieren over Ebro i første serierunde, da CMore-eksperten selv så oppgjøret fra tribuneplass.

Les også

- Real Madrid har kvittet seg med spillerne som misunnet Ødegaard

— De viser karakter

Selv om angrepsmaskineret ikke alltid virker velsmurt, har sesongstarten vært en stor opptur for Zinedine Zidanes lag.

Laget har vunnet sine fire første seriekamper. I de tre siste seriekampene har Castilla først ligger under 0-1, for så å snu kampen til 2-1. Dermed ligger laget godt an til å gjøre det de mislyktes med forrige sesong: Rykke opp til nivå to.

— Da jeg pratet med folk der nede, var den generelle holdningen at dette mannskapet har hakket større mulighet til å rykke opp enn de hadde forrige sesong. Spiller for spiller var de bedre i fjor, men nå har Zidane fått et ekstra år som trener, og de fremstår mer som et lag, sier Veland.

— De viser veldig karakter når de havner under, og vinner likevel, legger han til.

Les også

Zidane i familiedilemma: - Ville unngå mistanke

— Den første store testen

Søndag skal imidlertid Ødegaard og lagkameratene ut i en tøff bortekamp mot Real Unión, laget som ble nummer fire i Castillas avdeling sist sesong.

— Det blir den første store testen, sier Veland.

Det var mye snakk om utlån for Martin Ødegaard i sommer, men 16-åringen belager seg altså på en ny sesong på nivå tre i spansk fotball. Ødegaard er imidlertid registrert i Real Madrids Champions League-tropp.

Han er trolig også aktuell til å få noen minutter med A-laget i den spanske cupen.

Vi anbefaler disse sakene om Martin Ødegaard:

Ødegaard om draktsalget: - Er det sant? Det er jo helt utrolig!

Stabæk-Bradley: - Ødegaard kan bruke ferdighetene bedre.

Legende refser Real Madrids talentutvikling: - Henter russere og nordmenn.

Les også

  1. Nå er Ronaldo bedre enn Raul

  2. Ødegaard byttet ut da Castilla vant

  3. Real Madrid-presidenten: Slik kjøper dere Cristiano Ronaldo

  4. Bradley: - Ødegaard kan bruke ferdighetene bedre

Les mer om

  1. Internasjonal fotball
  2. Martin Ødegaard