Fotball

Disse rogalendingene er jokere i nord

Det mangler ikke på ros og lovord når Tromsø-trener Steinar Nilsen omtaler Christian Landu Landu (23) og keeper Pål Vestly Heigre (20).

Christian Landu Landu (t.v) og Pål Vestly Heigre storkoser seg i Tromsø. - Det er en veldig fin gjeng vi nå er en del av, sier de to spillerne fra Tasta og Hana.
 • Stig Nilssen
  Stig Nilssen

Tromsø (aftenbladet): -To meget gode spillere som begge har imponert meg. Jeg tar gjerne i mot flere rogalendinger, sier Steinar Nilsen og smiler til Aftenbladet etter torsdagens trening på Alfheim.

TIL-treneren har muligens ikke så god grunn til å glise med tanke på tabellsituasjonen etter opprykket til eliteserien i fjor. Tromsø ligger sist på tabellen etter ni serierunder. Én seier, én uavgjort og sju tap er fasiten som har fått det til å murre litt rundt laget.

Les også

«Jeg håper du har en plan, Granfelt. Alternativet er altfor skremmende.»

Tok av 15 kilo

Men for keeper Pål Vestly Heigre oppleves i det minste hverdagen som en solid opptur. Som tredjekeeper i Viking fikk han knapt spille fotball. Derfor var ikke avgjørelsen vanskelig da Tromsø tok kontakt og ville leie ham fram til 20. juli. En skade på førstekeeper Gudmund Kongshavn åpnet for det.

Historien ville det slik at andrekeeper Benny Lekstrõm tabbet seg ut flere kamper på rad og til slutt ble plukket av banen tidlig i kampen mot Start. Etter to innhopp har Vestly Heigre nå overtatt som førstekeeper. Det betyr at han starter mandagens oppgjør hjemme mot Odd.

— Det har gått fort i svingene, men jeg har det helt topp nå. Det var ikke lett å føle seg trygg i de to kampene jeg ble kastet inn tidlig, men dette er helt topp for min utvikling. Nå får jeg vist meg fram og spille eliteserie i så ung alder, sier 20-åringen fra Hana.

Keeperen var leid ut til Start et halvår i fjor, men det er først nå Vestly Heigre er skikkelig inne i varmen. Det er mulig omstendigheter og tilfeldigheter spiller en rolle, men Vestly Heigre har også grepet tak i egen situasjon. I løpet av de to siste årene har han gått ned 15 kilo i vekt.

Les også

Vikings kaptein gir seg i klubben

Landu Landu snart klar

Det har gitt ham et helt annet grunnlag for å trene mer. Tidligere ble han sliten av to økter til dagen. Nå tar han gjerne tre uten å bekymre seg for den fysiske tilstanden.

— Jeg var nødt til å gå ned i vekt for å satse videre. Nå er kroppen langt mer fit og treningsvillig, legger han til.

Christian Landu Landu forlot Viking for å bli satset på og spille fotball i eliteserien, men har ennå ikke fått sin offisielle debut for Tromsø etter overgangen fra Viking i vinter. 23-åringen skrev en treårskontrakt med sin nye klubb, men en ankelskade to uker før seriestart har satt ham tilbake.

Torsdag deltok han for første gang på en full trening etter overtråkket som førte til en brist i en muskel. Oppgjøret mot Odd mandag kommer nok i tidligste laget, mener han selv.

— Det er mest realistisk at jeg er klar til kampene som kommer etter pausen som starter 5. juni. Jeg får ta den tiden jeg trenger. Skaden var kjedelig å få, men jeg angrer ikke på at jeg dro til Tromsø, sier Landu Landu.

Les også

Landu Landu tilbake i full trening - kan få Tromsø-debuten

Åpner for at Vestly Heigre blir

Tromsø-trener Steinar Nilsen understreker at han knapt kan vente med å få Landu Landu klar. 23-åringen er tiltenkt en rolle på midtbanen, men kan også steppe inn som midtstopper og back.

— Landu Landu så veldig spennende ut i oppkjøringen til sesongen. Jeg har savnet ham i serien. Det er ingen tvil om at han blir en styrke for oss og viktig når han er klar igjen, sier Nilsen.

— Hva med Vestly Heigre, han har utgående kontrakt som gjør at du gratis kan signere ham 1. juli?

— Pål har imponert oss. Han er ekstrem, uredd, fokusert og lærevillig. Høyrefoten hans er meget bra. Og ja, vi er klar over kontraktssituasjonen hans. Vi får ta en runde når den tid kommer, men jeg blir veldig overrasket dersom han ikke blir med oss videre. Pål har overbevist oss, svarer Nilsen.

Les også

 1. Sjekk hvem Lars Tjærnås tror vinner toppkampen

 2. Høgmo roser TIL-Mikael

 3. Norsk fotballtopp: - Ingen steder er så kvinnediskriminerende som fotballen

Eliteserien

SVUTMP
1Viking86111761119
2Lillestrøm7520134917
3Molde7412137613
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Pål Vestly Heigre
 3. Christian Landu Landu
 4. Viking FK
 5. Tromsø IL