Fotball

- Strålende fornøyd med keeperne

Landslagssjefen mener det endelig gror godt blant norske keepere. Mye tyder på at han vil la Ørjan Nyland få vise seg fram på eget gress i Molde.

TRIOEN: Ørjan Håskjold Nyland, Rune Almenning Jarstein og Sten Grytebust i trening i Molde på søndag.
  • Øystein Fossum
BLID: Per-Mathias Høgmo på søndagens pressekonferanse på Aker stadion.

— Jeg er veldig fornøyd med den norske keepersituasjonen. Sammenlignet med for bare fem år tilbake er den meget oppløftende og spennende nå. Jeg opplever at vi har en god bredde blant keeperne i Norge, sier landslagssjef Per-Mathias Høgmo.

Nå jobber den tidligere Tromsø-, Rosenborg- og Djurgården-treneren med å finne spillere til et slagkraftig Norge, før EM-kvalifiseringen starter neste høst. Da er det blant annet knyttet stor spenning til hvem som skal vokte det norske buret.

Stabil Jarstein

Rune Almenning Jarstein sto godt i kampen borte mot Danmark, men mye tyder på at Molde-keeper Ørjan Håskjold Nyland skal få vise seg fram mot Skottland.

— Rune har vist seg stabil på et veldig høyt nivå i det siste, samtidig som Ørjan har hatt en god utvikling i Molde. Jeg har ikke bestemt meg for hvem som skal stå på tirsdag, men jeg har veldig lyst til å se Ørjan i aksjon nå.

— Ørjan Nyland er en veldig spennende keeper å følge med på. Han er en meget mentalt tøff allround-keeper, som tross sin unge alder er godt utviklet både defensivt og offensivt. Samtidig har han store muligheter til å utvikle seg ytterligere, skryter Høgmo.

— Jeg tror også Rune kan utvikle enda mer, men mye avhenger av at han finner seg en klubb hvor han kan gjøre det.

To utfordrere til

I tillegg til de to nevner landslagssjefen Aalesunds Sten Michael Grytebust og sin tidligere elev i Djurgården, Kenneth Høie, som utfordrere til landslagstrøye nummer én.

— Sten har utviklet seg godt i eliteserien, mens Kenneth har vært veldig god i Sverige. Situasjonen er positiv, og det er helt klart en fordel for Norge med en slik bredde vi har nå, sier Høgmo.

— Vi gjør en bred kartlegging av spillere nå, så må vi se hva som skjer i forhold til blant annet utvikling og overganger i vinter og til sommeren, avslutter han.

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball